Komárek končí v pozici šéfa protikorupční policie

25.07.2014 13:31

Milan Komárek skončí k 31. červenci v pozici šéfa protikorupční policie. Důvody jsou podle něj osobní. Dočasně tak útvar povede současný náměstek Jaroslav Vild, nového ředitele chce policejní prezident Tomáš Tuhý vybrat do podzimu.

Komárek končí v pozici šéfa protikorupční policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní nášivka

„Plukovník Komárek mě informoval, že svůj post opouští z osobních důvodů, které jsem vyslechl a plně je respektuji. Jeho práce si velmi vážím," uvedl na tiskové konferenci Tomáš Tuhý. „Předpokládám, že ÚOKFK bude mít kompletní vedení na podzim,“ dodal.

Milan Komárek je šéfem Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality od poloviny loňského června, do funkce se dostal přes výběrové řízení.

Podle Tuhého se Komárkovi podařilo stabilizovat útvar a hrál také důležitou roli u přípravy a vzniku týmu Kobra, který nyní bojuje s daňovou kriminalitou. Policejní prezident doufá, že Komárek bude dále pracovat v některé z řídicích funkcí policie – dříve byl náměstkem krajského policejního ředitele ve Středočeském kraji.

K události se vyjádřil i bývalý ministr vnitra Martin Pecina. "Teď jsem docela zvědavý na reakce. Krátce po svém příchodu na MV jsem říkal, že tento člověk není způsobilý ÚOKFK vést. Bylo to skutečně patrné na první pohled. Po odchodu Červíčka jsem byl napadán, že je to kvůli tomuto člověku. Opakuji již snad po sté. ANO, byl jsem s prací tohoto člověka velmi nespokojen. Jsem rád, že se tato situace nakonec vyřešila a tento policista odchází z tohoto klíčového místa 'z osobních důvodů'. Chvála bohu..." napsal na svém profilu na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…