Komárek se raduje: Teprve teď máme skutečnou demokracii

18.07.2018 17:07

Někdejší poslanec a novinář Martin Komárek se raduje. Chudí a hloupí lidé prý konečně mají demokracii.

Komárek se raduje: Teprve teď máme skutečnou demokracii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Martin Komárek se podivuje lidem, kteří tvrdí, že český premiér Andrej Babiš (ANO) s koaliční ČSSD a podporovateli komunisty ohrožuje českou demokracii. Podle Komárka je to přesně obráceně. Teprve teď prý mají „chudí a hloupí“ lidé konečně pocit, že naplno prožívají svou demokracii.

„Po většinu lidských dějin měli vliv na to, jaká bude vláda, pouze velmi majetní muži. Často ani ti, to když se zmocnil vlády charismatický a dostatečně zavilý, úporný a krutý autokrat. Ďábelské selhání systému pax Europeana dalo volební právo všem dospělým, nakonec i ženám. Každý občan měl a má stejný hlas, lhostejno, zda má miliardu, nebo jeden krabičák před sebou pod mostem,“ napsal Komárek na serveru komarkovynoviny.cz.

Donedávna to bylo tak, že lidé sice měli svůj volební hlas, ale moc držela v rukou relativně úzká skupina lidí včetně komentátorů, kteří lidem předkládali „ty správné názory“. „My chudí a hloupí jsme si mohli vybírat. Leč pouze z názorů a směrů, které nám připravili bohatí a chytří. My jsme měli volební hlas, ale oni měli HLAS, my jen přijímač,“ doplnil Komárek.

Hodně to změnily až sociální sítě, které „obyčejným lidem“ dovolily dělat si srandu z politiků i z komentátorů. A nic se jim nestane. I díky tomu mají lidé pocit, že jsou si teď všichni rovni, a nechtějí bohaté a mocné sousedy věšet na lampy, jak se to občas stávalo v minulosti.

„Teď jsme jim rovni. A nevolíme už ty, které nám chytří a bohatí doporučují, z čehož jsou oni na větvi,“ uzavřel Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…