Komárek vysvětloval stará slova o špinavém Babišovi: Neměl jsem o něm správné informace

14.09.2013 17:45

Někdejší komentátor MF Dnes Martin Komárek v pořadu TV Barrandov Téma Týdne hájil miliardáře Andreje Babiše stojícího v čele hnutí ANO, o němž ještě před nějakým časem psal kritické články. V témže pořadu vystoupil i senátor Tomio Okamura, který hájil jednoho ze svých politických lídrů - Víta Bártu. Pan Babiš má prý s touto zemí dobré úmysly a Vítu Bártovi (VV) nikdy žádnou korupci neprokázali.

Komárek vysvětloval stará slova o špinavém Babišovi: Neměl jsem o něm správné informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Ještě v roce 2011 psal Komárek o Babišovi, že sice kritizuje nárůst korupce za vlády občanských demokratů pod vedením Mirka Topolánka, ale sám miliardář prý také nemá tak úplně čisté ruce. Dnes Komárek kandiduje za Babišovo hnutí ANO jako lídr v Libereckém kraji a říká: Mé tehdejší informace nebyly správné, i když se zdály být. S předchozími socialistickými vládami prý Babiš neměl nic společného, i když před pár lety se to Komárkovi jevilo jinak.

Bárta je prý oběť mocných

 "Změnil jsem názor, co se týče Andreje Babiše osobně. Netvrdím, že je svatý, já do jeho obchodů nevidím, nikdy vidět nebudu a vidět nechci. Ale vidím, že Andrej Babiš je člověk, který má dobrý úmysl změnit zemi, dělá pro to všechno," řekl Komárek.

Ve stejném duchu v pořadu vystupoval také šéf Úsvitu přímé demokracie senátor Tomio Okamura, když se vyjadřoval ke kandidatuře Víta Bárty (VV) za jeho hnutí v Plzeňském kraji. "Já jsem bytostně přesvědčen o tom, že to je oběť politicko-ekonomické mafie v České republice. Poté, co Radek John vyměnil policejního prezidenta, tak byly Věci veřejné odstraněny," domnívá se Okamura. Bártovi podle jeho názoru uškodilo, že se pustil do boje s betonářsko-asfaltovo lobby na Ředitelství silnic a dálnic. Sám prý Bárta nikdy žádnou zakázku nepředražil.  

Se stejnou vervou Okamura zlehčoval údajný plán Bárty ještě jako šéfa agentury ABL na přisátí se ke státním zdrojům. Onen plán měl zaznít v roce 2008 v manažerském kruhu a mělo se to dít za přítomnosti advokáta Václava Lásky, který dnes v předčasných volbách kandiduje za Zelené ve Středočeském kraji. Okamura označil za podivné, že by se před Václavem Láskou probíralo něco nekalého. O tom, jak snížit náklady a získat další zakázky, prý manažeři běžně debatují.

Láska to ale vidí jinak. "Slyšel, pochopil a rychle z ABL uprchnul," napsal Láska v sms zprávě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…