Komedie, kabaret, vyjádřil se Jiří Paroubek o snahách Altnerových dědiců

17.02.2019 16:39

Expremiérovi a bývalému šéfovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi zůstává rozum stát nad nápady, se kterými v tomto týdnu přišli dědicové po zesnulém Zdeňku Altnerovi, kterému má ČSSD za jeho služby v kauze Lidový dům zaplatit téměř 338 milionů korun. Nyní se totiž s cílem ukončit letité spory obrátili na vedení sociálních demokratů s požadavkem, aby mohli vystoupit na jejich blížícím se sjezdu. V komentáři na serveru Vaševěc.cz se rozepsal o tom, jak jsou kroky rodiny Altnerů komické, a poradil, jak se vyhnout kabaretu.

Komedie, kabaret, vyjádřil se Jiří Paroubek o snahách Altnerových dědiců
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

K přiblížení celé kazy se Paroubek vrací do minulosti. V komentáři pro server Vaševěc.cz zmiňuje, že advokát Altner se tehdy zapojil do politické hry proti sociální demokracii, která měla vyústit při Paroubkových případných neobratných krocích v oslabení jeho pozice na sjezdu ČSSD v březnu 2007. „A samozřejmě celé toto bombastické sdělení, označující ČSSD za největšího dlužníka v zemi, mělo sloužit k zakrytí nelegitimity vzniku Topolánkovy vlády v lednu 2007,“ zdůrazňuje Paroubek.

Tehdy prý Altnerovi po stále žijících prostřednících vzkázal, že práce, o kterých mluví, vykonal ve prospěch sociální demokracie někdo jiný, JUDr. Blanický a další advokáti, ale přesto je ochoten mu vyplatit jednorázově konečnou částku ve výši sedmdesát milionů korun, když ukončí svůj právní spor s ČSSD.

„Prostředníci mu zdůraznili, že nepovažuji jeho ‚nároky‘ za plně legitimní, ale vzhledem k tomu, že se spor povleče léta, což bude znamenat reputační riziko pro ČSSD, jsem ochoten takovou oběť podstoupit,“ poznamenal s tím, že je zvláštní, že před dvěma lety Obvodní soud pro Prahu 2, když rozhodoval a rozhodl o nesmyslné výši náhrady Altnerovi ve výši 338 milionů korun a k ochotě ČSSD smírně vyřešit spor, vůbec nepřihlédl.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Soudkyně to prostě odpráskla od boku. A v rozporu s devíti předchozími rozsudky jiných soudů v této věci. Kdyby si Altner před dvanácti lety vzal oněch sedmdesát milionů korun jednorázového odstupného, byl by celý spor již vyřízen a desetileté příslušenství k jeho údajným odměnám by vůbec nenaběhlo,“ uvedl někdejší premiér a dodal že Altnerovi tehdy nešlo o vyřízení sporu, ale o to, hrát něčí hru proti ČSSD. „Řekl bych, že vím, kdo s ním tyto hry hrál, ale je už zbytečné o tom nyní mluvit,“ podotkl.

Závěrem připomněl, že to, že před pár měsíci přišli dědicové JUDr. Altnera s nápadem, ať ČSSD stáhne své dovolání k Nejvyššímu soudu, byl sám o sobě komický nápad. „Ale požadovat teď od vedení ČSSD, aby se sjezd této strany věnoval fantaskním představám Altnerových dědiců, které by neznamenaly nic jiného nežli kabaretní vložku, je prostě nehoráznost a nesoudnost,“ rozhořčil se Paroubek.

Jednoduše tak nezbývá než vyčkat na rozhodnutí Nejvyššího soudu, který snad na rozdíl od soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 2 projeví dostatečnou soudnost, doufá Paroubek. „Nervózní chování Altnerových dědiců svědčí o tom, že si jistí v kramflecích právě nejsou,“ uzavřel. 

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…