Komentátor Kamberský přiznal, že finančně podpoří Drahoše

08.04.2017 12:16

Když si prohlédneme novinové a časopisecké texty, tak můžeme říci: v pražských redakcích nepanuje nad kandidaturou pana profesora Drahoše žádné velké nadšení, píše v rubrice Chlívek dnešních Lidových novin jejich komentátor Petr Kamberský.

Komentátor Kamberský přiznal, že finančně podpoří Drahoše
Foto: jiridrahos.cz
Popisek: Jiří Drahoš

Přiznává, že i on o Drahošovi psal několikrát velmi skepticky: „Kdyby hlavu státu volili poslanci a senátoři... Kdyby chtěli odbržděného politika nahradit uhlazeným akademikem... Kdyby byly v Dolní Lhotě ryby, Jiří Drahoš by byl ideální kandidát. Ale proč by jej lidé volili, když jej mnozí vůbec neznají?“ Místy byl ještě příkřejší: „Místo připraveného projevu improvizuje. Místo do publika se dívá kamsi k zemi, jako by u špiček svých bot hledal nějaké nové molekuly...“ Přesto Kamberský pošle „nějakou tu pětku“ na kandidátův transparentní účet.

Komentátor přiznává, „takřka všichni zkušení a světa znalí“ mu to rozmlouvali. Novinář přeci musí budit zdání holé nezaujatosti, iluzi nezávislosti a umanuté beznázorovosti. Někteří Kamberského kolegové dokonce kvůli své práci rezignují na základní právo chodit k volbám.

Závěrem Kamberský píše, že i nadále se bude snažit být ke všem kandidátům stejně kritický. „Ale kvůli tátovi pošlu jednomu z nich nějakou tu pětku,“ dodal.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…