Komentátor: Konkurs v případu Bradáčové je pouze taktizování, Blažek se ODS bojí

22.07.2012 20:09

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) poprvé veřejně přiznal, že v nejmenování Lenky Bradáčové na pozici vrchní státní zástupkyně v Praze může figurovat vnitřní tlak strany. Proto by mohlo být zmíněné výběrové řízení na tuto pozici jakýmsi prozatímním řešením. Bradáčovou by tak neodmítl, a zároveň by si proti sobě nepoštval spolustraníky.

Komentátor: Konkurs v případu Bradáčové je pouze taktizování, Blažek se ODS bojí
Foto: ods.cz
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

 „Určití významní lidé si její jmenování nepřejí, kdybych to udělal teď, bylo by kolem toho hodně křiku,“ cituje komentátor Kundra ministrovo veřejné přiznání. Právě tahle věta totiž vede ke spekulacím, jak se případ bude dále odvíjet.

Tím, že nyní ministr spravedlnosti Pavel Blažek vypsal na pozici vrchní státní zástupkyně konkurs, složitě taktizuje. Je si vědom, že konkurs by mu pomohl jmenování žalobkyně odsunout, ale ne zcela shodit ze stolu, aniž by přitom proti sobě poštval svou stranu.

Blažek si totiž uvědomuje, že hlasy spolustraníků jsou pro něj důležité. „Vzhledem k tomu, že na podzim bude volební kongres ODS a Blažek chce dál zůstat ve vedení strany, se navíc rychlým potvrzením Bradáčové nechce připravit o důležité hlasy z jiných regionů, jejichž špičky mají se jménem Bradáčová problém a bez jejichž podpory Blažek post v čele ODS neuhájí,“ píše Kundra.

Nyní ale stejně Blažek dává najevo, že Bradáčovou časem přece jen na vrchním zastupitelství potvrdí. Přesto to ale podle komentátora Respektu nic nemění na tom, že to bude muset udělat proti silné nevoli ODS, z které má nyní strach.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…