Komentátor LN o tom, proč je Rathův případ na okraji zájmu

10.08.2013 6:59

Ačkoli se o soudním líčení s exhejtmanem Davidem Rathem hovořilo jako o procesu roku, skomírá nyní jeho kauza téměř na okraji zájmu, píše komentátor Lidových novin Martin Weiss. A vidí hned tři příčiny, proč tomu tak je.

Komentátor LN o tom, proč je Rathův případ na okraji zájmu
Foto: hns
Popisek: Rath se svým otcem Ratmírem

Tou první je časový sled událostí. "Kdybychom o provizích, králících a krabicích od vína slyšeli včera poprvé, asi by se o nich povídalo. Jenže policie pustila množství detailů bezprostředně po zásahu - a lze pochopit proč," píše Weiss. Důvod vidí v tom, že do tak vysokých pater politiky policie nikdy nemířila a vyšetřovatelé potřebovali jistotu, že informace budou tak drtivé, že ani ČSSD nedovolí ceknout, že jde o politický útok.

Zatýkání a postoj ke korupci

Druhou příčinu poměrně vlažného přístupu ke kauze Rath spatřuje Weiss v "inflaci" zatýkání, jež mezitím propukla. "Proti Ištvanovi, který shodil vládu a málem zatkl premiéra, je Bradáčová se svým Rathem dnes tým B," dodává komentátor.

Poslední, podle Weisse nejsmutnější důvod, je rozšířený postoj ke korupci, který se dá v tomto případě prý vyjádřit slovy "vždyť kradl pro nás", která zazněla v reportáži LN z Hostivice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…