Komentátor: Zemanova slova byla málo sváteční

27.12.2016 8:19

Nad včerejším projevem prezidenta Miloše Zemana se na titulní straně dnešních Lidových novin zamýšlí jejich komentátor Petr Kamberský.

Komentátor: Zemanova slova byla málo sváteční
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman před natáčením každoročního Vánočního poselství

Zemana označuje jako „současného hradního rezidenta“. Rozebírání jeho včerejších slov je prý práce „nijak sváteční“. To považuje Kamberský na jeho promluvách za to nejsmutnější.

Prezident byl podle něj letos relativně smířlivý, málo egocentrický. „Jen nikdo nevíme, proč se takovým projevem máme zabývat o svátcích, které za největší považují i lidé, pro něž je Kristus jen jakési divné slovo v koledách,“ podotýká Kamberský.

Poukázal na to, že německý prezident Joachim Gauck hledal cestu k překonávání společenských příkopů. „Ten náš na svatého Štěpána zjistil, že není správné ‚pomocí sociálních dávek podporovat i lidi, kteří odmítají nabízenou práci a vysmívají se těm, kteří každý den poctivě chodí do práce‘.“

Podobně Kamberský vyzdvihl i projev královny Alžběty.

„Královna Alžběta i Joachim Gauck jsou výjimečné figury, ale jeden si říká: když už Zeman toužil pronášet projev o svátcích, proč nejsou jeho slova alespoň trochu sváteční?“ uzavírá Kamberský své zamyšlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…