Komentátor odhaluje, co bylo za podivným chováním české policie během návštěvy čínského prezidenta

01.04.2016 21:51

Nad počínáním české policie v průběhu návštěvy čínského prezidenta se na serveru Lidovky.cz zamýšlí komentátor Radek Kedroň.

Komentátor odhaluje, co bylo za podivným chováním české policie během návštěvy čínského prezidenta
Foto: Repro ČT24
Popisek: Prezident ČLR Si Ťin-pching během projevu na byznys fóru na pražském Žofíně

Poukazuje na to, že v době, kdy v Praze pobýval prezident Čínské lidové republiky, dva policisté v civilu napochodovali na půdu pražské filmové fakulty FAMU a začali vyšetřovat, kdo a proč vyvěsil v okně tibetskou vlajku.

Celý text je ZDE.

U hotelu Hilton prý rovnou policisté v civilu nařídili, aby vlajka o velikosti A2 zmizela z okna kanceláře. A dokonce i pohrozili, že kdyby byla tibetská vlajka vyvěšena podruhé, mohl by s tím být velký problém.

Další policejní tým pátral po celé Malé Straně, aby zjistil, kdo promítal protičínský nápis na Hrad. V této souvislosti se chce komentátorovi vykřiknout: „To už budou ZASE policisté v civilu vyšetřovat, kdo a proč vyvěšuje jakou vlaječku?!“

Závěrem spekuluje nad tím, co asi bylo příčinou toho, jak se policie během návštěvy čínského prezidenta chovala: „Vypadá to na druhou generálskou hvězdu pro policejního prezidenta Tomáše Tuhého, jehož sbor i v nelehkých podmínkách (rozuměj a doplň podle vlastního mínění a vkusu: demokracie, pravdoláskaři...) obstál. Ba co víc: dosáhl kvalit svých čínských soudruhů,“ uzavřel své zamyšlení Radek Kedroň.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…