Komentátor přemítal nad Zemanovými výroky a přiznal, že jedna prezidentova vlastnost může být docela užitečná

16.01.2015 14:00

Nad tím, že prezident Miloš Zeman v poslední době vypustil do světa hned několik kontroverzních výroků, se na poslední straně pátečních Hospodářských novin zamýšlí komentátor listu Jindřich Šídlo. Nejprve je ale zopakoval, a to poněkud originálním způsobem.

Komentátor přemítal nad Zemanovými výroky a přiznal, že jedna prezidentova vlastnost může být docela užitečná
Foto: Archiv ZH
Popisek: Vtip od Zdeňka Hofmana na adresu prezidenta Miloše Zemana

"Miloš Zeman se zase jednou neudržel, a protože duo hasičů Kmoníček-Ovčáček patrně nedávalo chvilku pozor, vyjevil před týdnem v sobotu v rozhovoru pro Deník celému světu, co si myslí. O islámu, o imigraci, o Mynářovi, jeho vile, důvěře a tak. Docela vtipné to bylo. Mynář prezidentovi řekl, že je všechno v pořádku, tak je všechno v pořádku. Kdo tomu nerozumí?“ poznamenal Šídlo ironicky.

Přiznává, že Zeman se nikdy nenechává svázat módními konvencemi, skoro jako bývalý britský premiér Winston Churchill. "Cigaretu si zapálí klidně v kojeneckém ústavu, střízlivost alespoň při oficiálních příležitostech pro něj znamená přetvářku, požadavek, aby v neděli odpoledne ve veřejném rozhlase volil slovník, který by případně mohly zopakovat děti, pokud by snad šly kolem zapnutého rádia, považuje za politickou korektnost, o níž pravděpodobně jako většina z těch, kteří ji tak rádi někomu jinému omlátí o nos, nic moc neví,“ pokračuje komentátor v ironickém duchu.

Přiznává ale, že tato Zemanova vlastnost může být docela užitečná. Protože ve společnosti se vždy hodí někdo, kdo připomíná, že úprk od všeho, co kdy fungovalo, není vždy zárukou světlých zítřků. "Problém trochu je, k jakým kořenům se Zeman vrací a proč to dělá,“ podotýká komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…