Komentátor radí Bradáčové: Distancujte se od Ištvana, hrozně vám škodí

22.08.2014 16:32

Pro nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana a vrchní státní zástupkyni v Praze Lenku Bradáčovou nastal nejvyšší čas, aby se distancovali od Ivo Ištvana. Píše to komentátor serveru Echo.24 Daniel Kaiser. Podle něj hrozí, že se ukáže, že kauza Nagyová stála od začátku „na vodě“.

Komentátor radí Bradáčové: Distancujte se od Ištvana, hrozně vám škodí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan

Komentátor vychází z nového případu, kdy nejvyšší a vrchní žalobci podezřívají pražskou městskou zástupkyni Janu Hercegovou z klientelismu. Konkrétně by mělo jít o napojení na lobbistu Romana Janouška.

„Před třemi týdny přinesl deník Právo článek, že policie Hercegovou důvodně podezřívá z krytí korupce při prodeji bytů na Praze 1 a s dalším případem lokální korupce na Praze 4. V případech figurují i bývalý vrchní státní zástupce v Praze Libor Grygárek nebo nechvalně známý občanský demokrat Tomáš Hrdlička,“ píše na serveru Echo24.cz Daniel Kaiser.

„Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman si po přečtení Práva vyžádal od olomouckých kolegů podrobnější ‚informace z trestního řízení‘ a po jejich přečtení došel k závěru, že v nich není nic, co by opravňovalo kárné řízení vůči Hercegové. Údaje byly, jak stojí v tiskové zprávě Zemanova úřadu, ‚získány výhradně za podmínek a pro účely trestního řízení‘,“ dodává.

Podle něj je na místě skepse, vzhledem k tomu, jak se policisté pod vedením olomouckých žalobců předvedli v kauze Nagyová. A evidentně je skeptický už i prý sám Zeman. Ve zmíněné tiskové zprávě se totiž píše následující: „Informace použité v tisku pocházejí zřejmě z rozhodnutí o vyloučení věci. Není zřejmé, proč předmětné rozhodnutí tyto informace obsahovalo.“

Podle Kaisera nyní Zeman pojal podezření vůči svým podřízeným z Olomouce, že místo vyšetřování dělají politiku přes média. „Je to docela logické. Zeman spolu s Lenkou Bradáčovou se snaží prosadit svou verzi zákona o státních zástupcích, odpor na politické frontě je ale čím dál houževnatější. Pokud by se ukázalo, že loňská razie na Úřadu vlády stála na vodě, bude z toho Waterloo celého tažení za nezávislost státního zastupitelství. Nejvyšší čas se od Ivo Ištvana distancovat,“ radí komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…