Komentátor radí ODS: Takto byste to mohli zvládnout

21.01.2014 7:56

Komentátor Lidových novin Petr Kamberský radí z názorové stránky ODS, co udělat, aby zase byla pro voliče atraktivní. Občanští demokraté by se podle něj měli změnit, a tato změna by podle něj měla být inspirována úspěchem pravice ve Švédsku.

Komentátor radí ODS: Takto byste to mohli zvládnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě zvolený předseda ODS Petr Fiala

Švédská pravice, strana nazývaná Umírnění, se dle Kamberského dokázala rovněž během jednoho volebního období zvednout z historicky nejnižšího zisku do vlády, kde úspěšně působí už sedm let. Její metoda by přitom prý mohla být pro ODS návodem, už proto, že rovnostářské Česko se podobá rovněž spíše levicovému Švédsku.

„Moderaterna uznala, že již nežije ani v 19., ani ve 20. století. Pochopila, že ani zaměstnavatelé nepotřebují nejvíce ze všeho vykastrovat zákoník práce. Že potenciální voliče více než snížení daně z příjmu zajímá, zda se jim podaří skloubit rodinné a pracovní ambice,“ píše komentátor.

I ve Švédsku se podle něj pravice oživila až poté, co skupina důsledně prosazující snížení daní a omezení sociálního státu byla vystřídána lidmi představujícími klid, uvážlivost a „normálního člověka“.

„To všechno by ODS mohla zvládnout. Nadšenci by si klidně mohli dosadit Fialu, Kupku a Černochovou,“ myslí si Kamberský.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…