Komentátor se rozplývá nad Macronem: On je důkazem, že teroristé nedosáhli svého

24.04.2017 18:58

Šéfkomentátor serveru Aktuálně.cz Jan Lipold zajásal. Francouzi a Francouzky podle jeho názoru v nedělním prvním kole prezidentských voleb ukázali, že teroristé, kteří touží rozsévat strach po evropských zemích, nemají nad Francií moc.

Komentátor se rozplývá nad Macronem: On je důkazem, že teroristé nedosáhli svého
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Emmanuel Macron

Vítězem prvního kola francouzských prezidentských voleb se stal Emanuel Macron, kandidát stojící nalevo od středu. Je to kandidát, který volá po otevřené společnosti a významném prohloubení spolupráce v rámci EU. Právě tím, že Francouzi dali hlas zastánci otevřené společnosti, ukázali, že se nenechají zastrašit teroristickými útoky. Nesklonili se ani před brutálním útokem v hudebním klubu Bataclan roku 2015.

„Že v zemi, kterou v posledních letech zasáhly brutální teroristické útoky, dostal nejvíc hlasů proevropský kandidát s programem otevřené společnosti, je pozoruhodná a dobrá zpráva. Dá se číst, že miliony Francouzů nepropadly strachu, neopustilo je sebevědomí a nechtějí problémy řešit ploty s ostnatým drátem. Emmanuel Macron je důkazem, že teroristé z Bataclanu i odjinud – ještě v předvečer voleb byl zavražděn policista na Elysejských polích – nedosáhli svého,“ soudí autor.

„Mimochodem, v prvním kole zvítězil kandidát, který byl podle analýzy nejčastějším objektem padělaných zpráv sdílených na sociálních sítích. Vliv fake news, hoaxů a dezinformací je značný, ale nejsou to žádní nepřemožitelní démoni veřejného mínění,“ pokračuje Lipold.

Pakliže Macron vyhraje druhé kolo, což se dá v souboji s nacionalistkou Marine Le Penovou předpokládat, bude muset teprve předvést, co v něm je. Tak či tak je pro Českou republiku lepší volbou než Marine Le Penová, která si jezdí do Ruska půjčovat peníze, rozumí si s pánem Kremlu Vladimirem Putinem a touží po rozpadu EU. Z těchto důvodů by byla pro Česko nebezpečnou francouzskou prezidentkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…