Komentátor se vysmál Hudečkovi. Když prý na Havlovo letiště nesmí Janukovyč, nemohl by tam skoro nikdo

08.02.2014 10:50

Pražský primátor Tomáš Hudeček dal jasně najevo, že hlavní město republiky odmítá hostit prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyče vzhledem k tomu, co se teď v dané zemi děje. Komentátor Petr Kamberský k tomu v Lidových novinách poznamenává, že Hudeček je svým vystupováním poněkud pro smích a v konečném důsledku vlastně Ukrajině škodí. Prezident Miloš Zeman se naproti tomu chová mnohem zodpovědněji.

Komentátor se vysmál Hudečkovi. Když prý na Havlovo letiště nesmí Janukovyč, nemohl by tam skoro nikdo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Primátor Tomáš Hudeček poznamenal, že považuje za absurdní možnost, že by Viktor Janukovyč měl přistát právě na Letišti Václava Havla v Praze. Tuto myšlenku by si měl podle Kamberského nechat pan primátor tesat do kamene. Proč? Kdybychom tuto myšlenku dovedli do důsledků, nesměl by na pražském letišti přistávat skoro nikdo.

„Památku Václava Havla nesmí zneuctít žádné šlapky, žádní zloději, žádní podvodníci. Na letadýlka se nepojede podívat ani Janoušek s Rittigem, ale zejména nikdo, kdo podepsal antichartu - včetně jisté Dagmar Veškrnové,“ poznamenává autor.

Pakliže primátor města odmítá hovořit s prezidentem Ukrajiny, budou s ním hovořit jiní, např. Rusové. Kamberský následně staví do kontrastu prezidenta Miloše Zemana, který svým vystupováním usiluje o to, aby se Ukrajina neocitla v izolaci. Prezident republiky se při zdůrazňování myšlenky, že je třeba mluvit s oběma stranami sporu, chová podstatně zodpovědněji než signatáři petice, která požaduje, aby byla Janukovyčova návštěva zrušena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …