Komentátor z Babišových novin prokoukl Kalouskovu hru s „komunistickým fízlem"

20.09.2014 9:31

Miroslav Kalousek vítězí! Tak to vidí komentátor Lidových novin Petr Kamberský. V umění využít ve svůj prospěch takřka cokoli je podle komentátora možná nejlepší a ukazuje to na tom, co dokáže vytěžit ze svého sporu s poslancem Zdeňkem Ondráčkem. Z Kalouska „opilce“ se stane Kalousek „mučedník“.

Komentátor z Babišových novin prokoukl Kalouskovu hru s „komunistickým fízlem"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Miroslav „Kalda“ Kalousek (TOP 09) je podle autora komentáře profík. Jeho další úspěch popisuje na situaci, kdy Kalousek nazval poslance Zdeňka Ondráčka komunistickým fízlem. Poslanec KSČM jej za to hnal před mandátový a imunitní výbor a také vyhrál. Výbor Kalouskovi nařídil omluvu. Jenže té se Ondráček nedočkal a ani nedočká. Autor se domnívá, že tak u veřejnosti v emocionální rovině Kalousek opět vítězí, protože přece bojuje se zlem. „A v politice vždy vítězily emoce nad racionalitou,“ říká Kamberský, což je podle něj důvod, proč Kalouskovi prochází pošlapávání demokratických pravidel.

„A samozřejmě kalkuluje s tím, že bude potrestán pokutou nebo přijde o plat – ó, ty slasti, jakou větší radost si může politik přát? Z Kalouska 'zloděje' či 'opilce' se stane Kalousek 'mučedník', 'ten, jenž se odváží postavit fízlům',“ shrnuje Kamberský výsledky Kalouskovy hry.

Z Kalouska je kladný hrdina

„Pan Kalousek je protřelý lišák. V tuto chvíli v české politice asi jeden ze tří, kteří opravdu vědí, jak se ta hra hraje. A v umění využít ve svůj prospěch takřka cokoli, je možná nejlepší,“ míní Kamberský a uvádí další případy, kdy se mu podařilo ze zcela nepříznivé situace vytěžit maximum a obrátit ji ve výhodu.

Ve sporu s poslancem Ondráčkem se politikovi Kalouskovi podle Kamberského podařilo dostat se do tisku v roli kladného hrdiny. Uvádí příklad. Blesk: „To se neomluvíte, ani když vám hrozí, že přijdete o celý měsíční plat?“ A Kalousek odpovídá: „Vy si opravdu myslíte, že se ten postoj dá nějak vyvážit penězi?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…