Komentátor z Lidovek se opřel do Zemana. Prý je na něj smutný pohled

11.05.2013 9:45

Komentátor Ondřej Štindl se v sobotních Lidových novinách zamýšlí nad fenoménem opilosti. Inspirací k sepsání textu na toto téma se mu stala indispozice prezidenta Miloše Zemana při vyzvedávání korunovačních klenotů. Autor dospívá k názoru, že na intoxikaci alkoholem není nic veselého, je spíše smutná.

Komentátor z Lidovek se opřel do Zemana. Prý je na něj smutný pohled
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman odemkl Korunní komoru, odkud spolu s dalšími držiteli klíčů vyzvedl české korunovační klenoty.Poté byly přeneseny k vystavení do Vladislavského sálu

Prezident Miloš Zeman nebyl ve své kůži, když se chystal na odemknutí komory s korunovačními klenoty. Prezidentova mluvčí Hana Buriánová informovala novináře, že prezident bojuje s virózou. Komentátor Ondřej Štindl však připomíná, že prezident vždy volal po tom, aby se věci nazývaly pravými jmény, a sám má za to, že prezident netrpěl virózou ale opilostí.

Glanc popíjení navzdory

„Pohled na jeho poněkud krhavý pohled usilovně se zaostřující na drahokamy na české koruně mi pomohl uvědomit si naplno, jak hloupý a dětinský ten reflexivně sympatizující pohled na opilce může být,“ píše komentátor.

V české společnosti existuje poměrně vysoká míra tolerance vůči opilosti. V 70. a 80. letech minulého století byla možná opilost jedním z postojů, jak vyjádřit svůj vztah k tehdejšímu režimu, ale otázkou je, zda něco podobného platí i dnes, zvláště u prezidenta. Štindl ke svým úvahám dodává, že zná řadu lidí, kteří se rádi napijí, a k některým z nich i vzhlíží. Vzhlíží k nim ovšem pro jejich jiné kvality, které si udrželi i navzdory popíjení alkoholu. Udržet si úroveň i navzdory pití se však podaří málokomu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …