Komik z internetu se posmíval Jandákovi, který chce kandidovat do Senátu: Temný virus, nebo chlast

30.05.2020 17:17

Publicista, scenárista a komik Luděk Staněk ve svém pořadu Události Luďka Staňka, vysílaném na internetové televizi MALL TV, tentokrát zaměřil svou pozornost na Vítězslava Jandáka, herce a politika, který už vystřídal politické dresy ODS, KDU-ČSL i sociální demokracie. A protože život je změna, tentokrát hodlá zabojovat o křeslo senátora v barvách hnutí ANO.

Komik z internetu se posmíval Jandákovi, který chce kandidovat do Senátu: Temný virus, nebo chlast
Foto: Repro - Česká média
Popisek: Vítězslav Jandák při rozhovoru

Herec Vítězslav Jandák se chce vrátit do nejvyšších pater české politiky... A Luděk Staněk se diváků zeptal, komu z nich Jandák chyběl. A desítky vteřin marně čekal na reakci. Když se nedočkal ani po 80 vteřinách, vzdal to. Vítězslav Jandák známý např. z pohádky Tři oříšky pro Popelku, ve vrcholné politice možná vůbec nikomu nechyběl.

Podle Staňka se tedy nabízí otázka, proč po něm jihočeská organizace ANO sáhla. Staněk dospěl k závěru, že Babišovo hnutí možná fascinovala Jandákova pružnost. Nejenže po roce 1989 dokázal vystupovat v barvách hned čtyř politických subjektů a o ANO momentálně tvrdí, že má potřebný tah na branku, ale ještě před 17. listopadem 1989 dokázal mluvit tak, aby to nepřekáželo tehdy vládnoucím komunistům.

V roce 1988 se např. vyjadřoval k úrovni televizní zábavy v Československu.

„Já si myslím, že je taková, jaká momentálně je. A teď je otázka, proč je taková, jaká je. Já nebudu říkat, že je špatná, nebo že je dobrá. Prostě je taková, jaká momentálně je, protože i zábava je odrazem doby, ve které žijeme. A co si budeme povídat, doba na celém světě není k popukání, tak ani ta zábava není zrovna k popukání,“ mluvil poněkud naprázdno Jandák.

Poté se herců a scénáristů zastal, že se dlouhá léta báli otevřít různá témata, která předtím otevírat nemohli, jako např. satirickou zábavu na účet komunistů, ale v roce 1988 už se podle Jandáka přece jen nějaká objevuje.

Jako ministr kultury za vlád tehdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka vysvětloval občanům, co je umění, a co ne. Bigbít prý umění není, zatímco jazz ano. A jak na to přišel? „Já si myslím, že lidi už k tomu tak nějak došli za ty roky, co je umění, a co není,“ sdělil Barboře Tachecí v televizi Prima.

Když se v roce 2017 stal členem Rady Českého rozhlasu, pozastavil své členství v ČSSD.

„A právě v tu dobu se mu nejspíš něco stalo, protože z člověka, který nikdy nemluvil blbě, se změnil v člověka, který mluví jako debil,“ poznamenal na konto Jandáka Staněk.

Narážel na to, jak Jandák v pozici radního vyhrožoval jedné z českých hudebních legend Jiřímu Černému. „Tento člověk o mně napsal, že jsem kreatura a že jsem ho dostal z rozhlasu. Až ho potkám, tak mu jí fláknu, to říkám do záznamu. Protože mě urazil, absolutně,“ hřímal Jandák.

A jako by to nestačilo, tak Jandák ještě v České televizi předstíral, že neví, co za organizaci je Člověk v tísni.

„Tohle vypadá, jako kdyby ho napadl nějaký tajemný virus. I když, jak se tak na něj dívám, možná to nebyl virus, ale chlast,“ nešetřil Jandáka Staněk. „Postupem času však tahleta ošklivá záhadná nemoc sežrala jeho sociální část mozku a z obhájce obyčejných lidí se stal fanoušek největšího domácího kapitalisty,“ pálil dál Staněk.

Poté pustil Jandákův projekt na mítinku ČSSD, kde herec po boku Miloše Zemana vysvětloval, že zatímco členství v ODS vnímá jako svou politickou pubertu, jeho angažmá v ČSSD je jakousi politickou dospělostí.

„Pokud je to tak, on ČSSD opustil a teď je v ANO, tak ANO je podle téhle logiky buď důchod, nebo takové to stáří, kdy melete nesmysly a většinu času netušíte, kde se nalézáte, což by na Vítězslava Jandáka sedělo. Takže ne, Vítězslave, nemluvíš blbě. Ve tvém případě to všechno dává dokonalý smysl,“ uzavřel Jandákův medailonek Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…