Komplet kavárenská scéna, trouba Fiala z ODS, hustopřísný Stropnický... Všichni na ten "hoax" skočili. Toto zveřejnil Martin Konvička

13.09.2016 17:11

Protiislámský aktivista a vysokoškolský pedagog Martin Konvička sepsal souhrnné vyjádření k akcím, které jeho hnutí pořádalo v průběhu prázdnin. Média všechno jen rozmazávají, pletou a dělají zbytečné haló. On to přece vždy myslel jen a jen dobře. I to pálení knih.

Komplet kavárenská scéna, trouba Fiala z ODS, hustopřísný Stropnický... Všichni na ten "hoax" skočili. Toto zveřejnil Martin Konvička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Akce "s humorem do Mekky" - proti terorismu a za demokracii před velvyslanectvím Saúdské Arábie

Po každé uplynulé akci si Konvička říkal, že je načase napsat další blog. Dostal se k tomu však až nyní, po akci před velvyslanectvím Saúdské Arábie v Praze. A vzal to hezky popořadě. Stihl si i postěžovat na okolnosti, které provázely rozpad jeho původního hnutí.

Zmínil přitom i „korpulentní političku Janu Volfovou“, která se stala jeho hlavním kamenem úrazu a rozštěpila celé hnutí na několik skupin.

„Pro ‚antiislám‘ stále platí dvě zásadní premisy, které jsem razil už jako předseda bloku. Zaprvé, prioritou je politická práce, protože – slovy Miloše Zemana – věci lze měnit buď u volební urny, nebo kalašnikovem, a to druhé neumím a nechci,“ poznamenal Konvička a dodal, že současný problém s islámem plyne z rozpadu našich hodnot.

Dnes však protiislámskou politiku razí i mnohé další politické subjekty než Konvičkova hnutí. „Jsou zde nalevo SPD se Zemanovci, na pravici se klubou Patrioti se Sládkem a řada menších uskupení,“ uvedl Konvička. „Do toho se antiislamistou zničeho nic stal starý vekslák Babiš,“ dodal s tím, že Babiše čeká další odhalení a lidé si konečně uvědomí, „co je v životě vlastně důležité“, tedy boj proti islámu.

Konvička následně svými slovy popsal několik akcí, počínaje happeningem „Ramadán po Česku“, který se odehrál v Brně. To měl totiž být původně „mejdan“, což však magistrát nepovolil. „A tak se zparodovali intoši i debilní městské předpisy o pití na veřejnosti (‚odhalení uměleckého díla“), koukalo na krásné holky v retro šatech i prádle (ta taškařice měla i ideu – ukazovalo se, v čem chodily předchůdkyně dnešních sluníčkářek, a končilo to sluníčkářkou Budoucnosti – v burce), no a nakonec pálila ‚špatněpřeloženákopienepřeložitelnésvaté knihy‘,“ dodal. Výsledek prý byl, že se i v antiislámských kruzích odhalilo mnoho „pokrytců a sucharů a puritánů“, kteří s Konvičkovými postupy nesouhlasili.

Popsal i „divadelní představení“ na Staroměstském náměstí, které podle něj rozhodně nemohlo vyvolat žádnou paniku, přičemž slovo panika dává do uvozovek. „Skutečné tornádo se pak ale rozpoutalo mediálně. Přesněji – ono bylo rozpoutáno mediálně, my ještě čekali, než nám policisté zkontrolují doklady, a média už popisovala pomalu válku v centru Prahy, a my jen zírali,“ napsal Konvička a zprávy o panice označil za hoax.

„Naivní trouba Fiala z ODS, hustopřísný Stropnický, popletové Sobotka a Chovanec z ČSSD, věrní kamarádi za hrob z Úsvitu, nemluvě o komplet kavárenské scéně a nemluvě o půlce scény antiislámské,“ vyjmenoval Konvička všechny, kdo na tento „hoax“ skočili. „Babiš a Okamura mlčeli jako hrob, jsou chytří...“ Dnes už je prý celá věc jen úsměvná.

Popsal i výlet do Teplic, kde za doprovodu velké mediální pozornosti rozdávali náhodným ženám květiny. Konvička byl tehdy překvapen, že o jeho květiny nebyl zdaleka takový zájem, jaký čekal. „Některé ji pak zahodily, ale některé fakt potěšila, vnímali jsme náznaky flirtu i údiv, že za ty kytky nechceme zaplatit...“

Zatím poslední veřejnou akcí bylo však nedělní setkání před velvyslanectvím Saúdské Arábie. „Z posledních sil vylovil tvůrčí tým z bahna své kreativity hádždž, pouť do Mekky, kam Saúdové vlastně nepouštějí normální lidi, která je takovým vrcholem pozemského žití dobrého mohamedána,“ napsal Konvička s tím, že jde o „obrovský prožitek kolektivního souznění, perverzně vojáckého duchovna“.

„Před poutí si ostříháte vlasy, jste-li muž, omyjete se, pak se postíte, zdržíte sexuálního styku... Život vám po těch několik dní organizují instruktoři s důrazem na každý detail,“ pokračoval s tím, že celá akce byla vlastně jen na podporu řádného islámského folklóru a že rozhodně nešlo o žádné „kamenování kadibudky“, jak šířila média. „Nesmysl. Kaaba se nekamenuje, Kaaba se obchází a ohmatává. Kamenuje se šajtán, další z bodů programu,“ poznamenal a dodal, že „je zajímavé sledovat, jak média pletou páté před deváté“.

Jeho slova potvrdila i bývalá muslimka Béatrice Radosa. Ta na svém Facebooku zveřejnila video, ve kterém vysvětluje, že při kamenování šajtána jde o vrhání kamenů na satana. „My jsme nechtěli kamenovat kadiboudu, eh Mekku, my jsme chtěli kamenovat šajtána, Martina Konvičku.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…