Komunální politik bije na poplach kvůli Klinice. Měl by ji prý prohledat protiteroristický útvar

09.05.2016 21:34

Místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu se znovu vyjadřuje ke komunitnímu centru Klinika. Už před několika dny vyzval primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO) a další členy vedení hlavního města, aby vzali v potaz rizika spojená s tímto komunitním centrem. Reakce se mu zřejmě nezdála dostatečná, takže Bellu znovu bije na poplach.

Komunální politik bije na poplach kvůli Klinice. Měl by ji prý prohledat protiteroristický útvar
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexander Bellu

„Skutečnost, že existuje důvodné podezření, podle něhož se na Klinice pohybuje či pohybovala osoba, kterou lze bezpochyby označit za levicového extremistu a člověka podezřelého z levicového terorismu, vyžaduje bezodkladnou reakci řady orgánů veřejné správy. Jako místostarosta Městské části Praha 3 jsem hluboce znepokojen informacemi, podle nichž mezi podporovatele projektu Klinika patří také ozbrojená a nebezpečná osoba Lukáš Borl,“ píše na sociální síti Facebook Bellu.

Politik připomíná, že jde o hledanou osobu, o kterou se zajímá i Útvar pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty. Borl je podle všeho zakladatelem levicové extremistické sítě revolučních buněk. A tato organizace se v minulosti přihlásila např. k útoku na policejní vozy.

Zastupitel hl. města už se proto obrací nejen na vedení Prahy, ale také na jednotlivé členy vlády a žádá je, aby konali. V první řadě oslovuje ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), po němž žádá, aby občanům popsal rizika spojená s Klinikou. „Žádám ministra vnitra České republiky Milana Chovance o zveřejnění faktů, které by občanům Prahy 3 i všem občanům hlavního města poskytly informace o potenciální nebezpečnosti osob spojených s projektem Klinika a o jejich možném vlivu na bezpečnostní situaci v Praze,“ apeluje na vládního šéfa policie.

Policii žádá, aby byla v oblasti Kliniky ostražitější, po vedení hlavního města chce, aby upustilo od koupě objektu, kde Klinika sídlí. Prozatím se o tom uvažuje.

Obrací se navíc i na ministra financí Andreje Baiše (ANO). „Žádám ministra financí České republiky Andreje Babiše a ředitelku Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, aby stát ve světle nejnovějších informací objekt, v němž Klinika funguje, neprodával hlavnímu městu Praze ani jinému subjektu, který by v něm umožnil další fungování projektu Klinika, a aby přistoupil k okamžité naprávě situace, kdy je tento objekt v nelegálním užívání,“ zdůrazňuje Bellu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…