Komunální politik v ráži: Dienstbiere, s tím zmetkem si můžeme leda vytřít zadek!

17.07.2015 12:31

Místostarosta obce Všechlapy Radek Rozvoral se na svém profilu na ParlamentníchListech.cz vyjádřil k nedávno schválenému zákonu o obecném referendu. „Tento návrh je dobrý tak akorát na utření si zadní části těla,“ konstatuje s tím, že ministr Jiří Dienstbier by měl nechat své podřízené napsat zákon na jemnější papír, abychom se při té činnosti na patřičných místech nezranili.

Komunální politik v ráži: Dienstbiere, s tím zmetkem si můžeme leda vytřít zadek!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

„Musím se omluvit, ale jiná slova mě k nedávno vládou schválenému zákonu o obecném referendu nenapadají. To je zase výtvor mocenských bludů a divím se, že jim to občané stále ‚žerou‘. Zněním tohoto zákona nám pan neministr prostřednictvím vlády říká: ‚Splnili jsme slib, zákon o referendu, o němž se mluví již 22 let v Ústavě, je hotov, ale ty lide český máš smůlu, jelikož tak tvrdé podmínky pro jeho naplnění nikdy nesplníš; a když už by náhodou přece, tak jsme o nejdůležitějších věcech stejně hlasovat zakázali,“ konstatuje Rozvoral.

Rozvoral zároveň podotýká že návrh je zmetkem, který se hodí pouze k balamutění občanů České republiky. „Tímto referendem se nelze zbavit nežádoucích politiků ani špatně napsaných zákonů. Nesmí se jím hlasovat o státním rozpočtu, mezinárodních závazcích (např. o odmítnutí nelegálních imigrantů), o daních, základních právech a svobodách, jakožto o náležitostech demokratického státu,“ konstatuje.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

„Postupně se tímto chováním elit a oligarchů schyluje k tomu, že až se někdy bude předběžně ukazovat, že by se mohlo volbami jako takovými dát něco změnit, jsou politici, jako je pan Dienstbier, schopni, zakázat nám i tyto se zdůvodněním, že je to pro naše blaho a dobro,“ uzavřel s tím, že aby bylo referendum opravdovým nástrojem demokratické společnosti, je bezpodmínečně nutné, aby bylo omezeno co možná nejméně. Až potom podle něj budeme žít ve skutečné demokracii.

  • Celý text najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…