Komunální přizdihráči likvidují velkou myšlenku Kliniky. A podporují řádění ultrapravičáků. Takto se rozepsal na Reflexu Jiří Leschtina

23.02.2016 22:03

Autonomnímu centru Klinika nebude prodloužena smlouva, takže na začátku března skončí. Na tom by nebylo nic divného. Podle Jiřího Leschtiny je ale prapodivně zdůvodňováno, proč má centrum vlastně skončit. Současné výroky českých úřadů podle autora vlastně jen posvěcují řádění pravicových radikálů.

Komunální přizdihráči likvidují velkou myšlenku Kliniky. A podporují řádění ultrapravičáků. Takto se rozepsal na Reflexu Jiří Leschtina
Foto: praha3.cz
Popisek: Vladislava Hujová, starostka Prahy 3 za TOP 09

„Starostka Vladislava Hujová (TOP 09) k ukončení smlouvy s Klinikou vydala prohlášení, v němž odmítá, aby se Praha 3 stala bojištěm pravicových a levicových extremistů. Jaké extremisty na Klinice ale má paní starostka na mysli? Vždyť čím toto sociální centrum dnes žije? Od vyslání sto padesáti kamionů s humanitární pomocí uprchlíkům přes přednášky, jazykové kurzy, bezplatnou prádelnu pro sociálně slabé osoby, hudební a divadelní představení až po předškolku pro děti – nic z toho nevypadá na doupě extremistických sil,“ napsal Jiří Leschtina v komentáři pro Reflex.cz.

Celý komentář najdete zde.

Autor takovéto vyjádření označuje za „přizdihráčství“. Starostka v podstatě označila za radikály i lidi z Kliniky. To je asi totéž, jako kdyby někdo označil za radikála ji, pokud by radikální pravice zaútočila na její radnici. Leschtina ale nemá na mysli jen paní starostku. Kritizuje i Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), jemuž objekt patří. Faktem je, že Klinika byla na konci roku 2014 obsazena v rozporu se zákonem. Ale tento úřad to posvětil, byť na dočasnou dobu. A čím je zdůvodněno neprodloužení nájmu? Budova byla zkolaudována na léčbu plicních nemocí, což se v objektu neděje.

To je jistě pravda, jenže o objekt projevovala zájem i Generální inspekce bezpečnostních sborů a ani u té nelze předpokládat, že by v objektu léčila plicní choroby. GIBS ovšem nedávno oznámila, že o objekt nestojí.

„Zápalný útok pravicových ultras a odpůrců migrace na jedno sociální centrum je útokem na nás všechny. Na naše demokratické zřízení a jím garantované hodnoty základních lidských práv a svobod. A pokud jen pár dní poté budou aktivisté, které chtěli zastrašit a vyhnat nahnědlí agresoři, vystěhováni úřady státu s tak slabomyslným zdůvodňováním? Pak to znamená jediné: Stát nepřímo posvětil řádění extremistů. Oni vyhrávají a my prohráváme,“ uzavírá Leschtina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…