Komunista Josef Augustin byl odsouzen. Za neplacení daní

20.06.2017 16:27

Prostějovský okresní soud dnes potrestal bývalého prostějovského radního, advokáta Josefa Augustina (KSČM), za neplacení daní půlročním podmíněným trestem s odkladem na 1,5 roku. Augustinovi navíc na dva roky zakázal činnost advokacie, píše ČTK.

Komunista Josef Augustin byl odsouzen. Za neplacení daní
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Muž, který je nadále prostějovským zastupitelem, byl uznán vinným z trestného činu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Kvůli stíhání rezignoval v říjnu 2016 na své místo ve vedení města. Za neplacení daní byl pravomocně odsouzen už v roce 2008.

Podle žalobce Jaroslava Miklendy dvaašedesátiletý Augustin od roku 2010 do roku 2014 nepodával daňová přiznání a nevedl řádně daňovou evidenci. Neučinil tak ani po výzvě finančního úřadu. Daň z příjmu mu finanční úřad musel vyměřit až dodatečně, dlužnou částku kolem 400 000 korun Augustin již uhradil. Podle soudkyně čin spáchal úmyslně a navíc v postavení advokáta. Obě strany si po rozhodnutí soudu ponechaly lhůtu.

Augustin byl prostějovským radním od roku 2014, kdy v Prostějově začala vládnout koalice ČSSD, KSČM a hnutí PéVéčko. Advokát Augustin byl už v roce 2008 za neplacení daní pravomocně odsouzen a musel zaplatit pokutu 100 000 korun. KSČM ho tehdy kvůli této kauze stáhla z kandidátky pro krajské volby.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…