Komunista Kováčik přiznal: V dětství mě profackoval farář

04.12.2013 9:02

Čerstvá poslankyně hnutí ANO Věra Jourová a poslanecký matador KSČM Pavel Kováčik se po letech potkali ve sněmovně a vzpomínali na mladá léta. Kováčik totiž vedl Jourovou, tehdy ještě pod dívčím jménem Špakovou, jako pionýrský vedoucí. Informoval o tom server iDnes.cz ve své regionální mutaci pro Kraj Vysočina.

Komunista Kováčik přiznal: V dětství mě profackoval farář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

Nynější předseda klubu KSČM ve sněmovně Kováčik pracoval do roku 1989, než se z něj na přechodnou dobu stal ošetřovatel dojnic, jako vedoucí pionýra v Třebíči. Mezi mnoha jeho svěřenci byla i nynější poslankyně hnutí ANO: „Některé průměrnější děti bych si už dnes nevybavil, ale Věru si pamatuju dobře. Byla velmi bystrá. Takových jako ona moc nebylo. Když jsme se teď potkali, tak jsme pochopitelně zavzpomínali," cituje server Kováčika, který je o devět let starší než Jourová.

Server také upozorňuje na to, že poslankyně už v dětství byla funkcionářkou, byla předsedkyní třídy. Ale rovněž podotýká, že kvůli tomu, že její rodiče kritizovali vpád sovětských vojsk v roce 1968, nemohla za bývalého režimu studovat vysokou školu.

"Protože rodiče měli po roce 1968 potřebu říct, že se tenkrát v srpnu jednalo o invazi sovětských vojsk. Za to samozřejmě oba vyletěli z práce. Na vysokou jsem se pak nedostala kvůli tomu doporučení," cituje server poslankyni, která vystudovala až po založení rodiny, zároveň vychovávala děti.

Kováčik pracoval jako pionýrský vedoucí od svých patnácti let až do roku 1989. V roce 1990 se z profesionálního zaměstnance KSČ stal ošetřovatel dojnic. Zanedlouho se ale vrátil ke kariéře profesionálního politika v KSČM.

Server upozorňuje také na to, že sám Kováčik v dětství byl jednou na hodině náboženství. A nelíbilo se mu na něm: "Byl jsem tam jen jednou, protože jsem páchal alotria. Pan farář mě tehdy profackoval. Doma jsem řekl, že už mě tam nikdo nedostane, protože tam bijou děti. Což nebránilo tomu, abych statečně přijímal drobná fyzická potrestání od učitelů ve škole. Já byl velmi živé dítě. Všechny ty tresty byly zasloužené," konstatoval nynější předseda klubu KSČM ve sněmovně Pavel Kováčik.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…