Komunista? Řvalo se u oběda. Umělec, který je zetěm Vladimíra Remka, promluvil o rodině

23.04.2018 6:34

Jsem naštvaný na aroganci a drzost, která tu panuje, vyjádřil se v rozhovoru k aktuálnímu politickému dění na české půdě herec, hudebník, skladatel a režisér Ondřej Brousek. Ten se podle svých slov o politiku příliš nezajímá, a když už, tak mu nedělá dvakrát dobře. „Před parlamentními a prezidentskými volbami jsem do toho lehce pronikl a bylo mně opět jen zle,“ řekl v pořadu Českého rozhlasu Osobnost Plus a zároveň promluvil o tom, jak komunistické přesvědčení některých členů jeho rodiny vyvolávalo doma strašlivé hádky.

Komunista? Řvalo se u oběda. Umělec, který je zetěm Vladimíra Remka, promluvil o rodině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Remek

Ondřej Brousek ke komunistické minulosti kohokoli prý zastává laxní postoj a přiznává, že to v podstatě předznamenává i jeho nezájem o politiku jako takovou. „Je to tak. Já jsem se začal zajímat teď před volbami parlamentními a před volbou prezidenta, a to jsem trošku do toho pronikl a bylo mi opravdu zle z toho, zase opět jsem si to potvrdil. Jsme akorát naštvaný na to vše, co tu je,“ kroutil hlavou.

Anketa

Zeman jel na sjezd KSČM a nejel na pohřeb kardinála Berana. Jak se k tomu stavíte?

hlasovalo: 11157 lidí

Konkrétně je prý nejvíc naštvaný na aroganci a drzost, která je v umění zdravá a dobrá, protože bez ní se podle něj daleko nedá dostat, ale v politice je arogance zcela jiná. „Tohle je zoufalé, je to pohrdání lidmi. Co vidím, je do očí bijící. Vždy si řekneme: jsme nespokojení s výsledkem voleb, chtěli jsme volit jiného, ale budiž. Ale takováto arogance tu od jisté doby nebyla. Uvádí mě to v zoufalství,“ zoufal si umělec, který prý není zastáncem aktivismu herců v oblasti politiky.

Pokud prý umělec veřejně vystupuje a nemá v hlavě věci srovnané a politice důsledně nerozumí, je to prý jako mávání rudým hadrem před normálním člověkem. „Ten si řekne: no jo, kašpar nám zase bude něco vykládat o politice. O tom, jak je nespokojenej. A kolik dostává?“ řekl Brousek s tím, že proto o tom veřejně nerad mluví.

Promluvil i o svém tchánovi Vladimíru Remkovi, na jehož politickou minulost, nedávnou funkci na ruském velvyslanectví či na jeho stranickou příslušnost nechce příliš reagovat. „Naprosto jsem ho nebral jako komunistu ani jako kosmonauta, ale jako tchána a otce mé ženy. To bylo celé. Poprvé jsme se viděli v Bruselu,“ dodává k faktu, že Remek byl v té době europoslancem.

„Jak zpívá Vlasta Třešňák: komunista za mě jedná v Bruselu. Tak to já jsem hrál s kapelou a Vlastou Třešňákem, to jsem se smál,“ vzpomínal s úsměvem hudebník a zmínil, že s tchánem kvůli jeho komunistické minulosti ani současnosti prý potíž v komunikaci nikdy neměl. „To ne, protože děda Pepík byl také zapálený komunista, takže já jsem v tom vyrůstal a pro mě to není cizí prostředí,“ řekl s tím, že na dědu rozhodně nebude mít špatné vzpomínky jen proto, že byl komunista.

Celý rozhovor ZDE.

„Tomu já se teď můžu akorát smát. Nebyl to zločinec a nedělal nic šíleného. Měl nějaké přesvědčení, které hlavně iritovalo tátu, ne mě, já byl malinký. Když jsme ale vždy obědvali v neděli, tak se šíleně hádali, ale opravdu šíleně. Ti na sebe u oběda tak řvali, že já jsem od té doby na politické věci a rozhovory úplně marný, je mi z toho špatně,“ uvedl Brousek a dodal, že jeho táta ho nakonec svedl na správnou cestu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…