Komunista Skála objevil manuál USA, jak zlomit beznadějnou válku proti Assadovi. Stojí to prý za to

08.08.2015 14:13

Historik a kandidát KSČM Josef Skála objevil anglicky psaný článek, v němž je Spojeným státům nabídnuta cesta z beznadějného konfliktu v Sýrii. Podle Skály je to plán plný arogantních vět, který pošlapává mezinárodní právo v podstatě všude, kde může.

Komunista Skála objevil manuál USA, jak zlomit beznadějnou válku proti Assadovi. Stojí to prý za to
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

„Manuál Brookings Institution, jak pustit ještě více žilou Sýrii, podepsal Michael E. O‘Hanlon. Kouzlo nechtěného nabízí už titulkem – Demontáž Sýrie: nová strategie pro nejbeznadějnější válku Ameriky (Deconstructing Syria: A new strategy for America‘s most hopeless war). Publiku médií jej objevil Mike Whitney na americkém portálu CounterPunch,“ píše v úvodu autor.

Celý text najdete zde

Smyslem této strategie je vytvoření určitých „bezpečných kapes v Sýrii, které by neměl pod kontrolou ani prezident Asad, ani teroristé z Islámského státu. Tyto kapsy by v podstatě byly pod kontrolou mezinárodních sil zastoupených americkými, tureckými či saúdskoarabskými vojáky. Z kdysi jednotného státu se tak stane konfederace se značně autonomními oblastmi. Západní síly by je měly kontrolovat např. ze vzduchu, aby se předešlo ztrátám na životech vojáků. Letadla by nad pouští včas spatřila vojáky Asada či islamistů a postavila se jim. Na zemi budou operovat umírnění povstalci.

Anglický originál najdete zde

Ani „plán daného typu pro Spojené státy není prost rizik, rozsah jejich vojenské účasti však není o moc větší než to, co už rok či zhruba tak děláme v Afghánistánu. Prezident Obama by v Sýrii neměl vidět problém, který předá svému nástupci, ale jako krizi vyžadující jeho pozornost a novou strategii teď hned.“ Skála zde znovu cituje z manuálu Brookings Institution a dodává, že jde o pošlapání mezinárodního práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…