Komunista Telička se neztratí. Krutý výsměch novému místopředsedovi europarlamentu

19.01.2017 20:41

Europoslanec Pavel Telička (ANO) se stal jedním z místopředsedů Evropského parlamentu. Politické těleso totiž ovládla nová koalice – evropští lidovci a evropští liberálové. Mezi liberály najdeme právě i Teličku. Podle komentátora Reflexu Jiřího X. Doležala se znovu potvrdilo, že komunista se ve světě neztratí.

Komunista Telička se neztratí. Krutý výsměch novému místopředsedovi europarlamentu
Foto: Václav Fiala
Popisek: Europoslanec Pavel Telička v Nýřanech

Pavel Telička se narodil v roce 1965 ve Washingtonu. V Praze vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a ještě za minulého režimu začal pracovat na ministerstvu zahraničí socialistické republiky. Vstoupil také do komunistické strany. Jiří X. Doležal připomíná, že po sametové revoluci Telička takzvaně převlékl kabát a coby bývalý komunista vyjednával náš vstup do EU.

„Abychom si v plném historickém kontextu ujasnili epochu, ve které se Pavel Telička stává místopředsedou Evropského parlamentu: Jde o dobu, kdy ministrem financí je bývalý komouš Andrej Babiš, a je více než pravděpodobné, že tento bývalý komouš bude po volbách premiérem. Etický problém s tím, že byl komouš a pak najednou, když se to otočilo, otočil i on, zjevně nemá. Zároveň je Babiš druhým nejbohatším Čechem, což kombinací obou faktorů spolu s vlastnictvím mediálního domu z něj dělá alespoň ve vnitrostátním rozměru nejvlivnějšího Čecha – a to i přesto, že je Slovák. Takže nejvlivnějším tuzemcem pro vnitřní záležitosti je komouš a nyní se jiný komouš dostává do jiné mimořádné pozice,“ píše Doležal.

Celý komentář naleznete zde.

Telička je stejně starý jako Doležal a novinář považuje za zajímavé, že se do vedoucích funkcí znovu dostávají komunistické kádry. V Německu po druhé světové válce proběhla denacifikace, ale u nás po roce 1989 k žádné dekomunizaci nedošlo, ačkoli komunisté spáchali za 40 let své vlády u nás leccos. Ke skutečné dekomunizaci může podle všeho dojít až ve chvíli, kdy někdejší komunistické kádry vymřou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …