Komunista vyplísnil Bělobrádka s Hermanem za schůzku se Sudeťáky

12.03.2014 19:25

Ostré kritice podrobil skutečnost, že špičky lidovců, včetně ministrů kultury Daniela Hermana a zemědělství Pavla Bělobrádka, jednaly v únoru se zástupci sudetských Němců, předseda klubu KSČM Pavel Kováčik.

Komunista vyplísnil Bělobrádka s Hermanem za schůzku se Sudeťáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Kováčik

„Mám za to, že naše republika má dost svých starostí a zajisté je velmi chvályhodné udržovat dobré kontakty s okolními státy. Rozhodně si však nemyslím, že to musí být zástupci Sudetoněmeckého landsmanšaftu,“ napsal Kováčik ve zprávě, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

O tom, že se v únoru špičky lidovců sešly se zástupci sudetských Němců, dnes s odvoláním na tiskovou zprávu KDU-ČSL informoval server iDnes.cz. Poukázal na to, že ke schůzce se lidovci přihlásili až zhruba dva týdny poté, co proběhla.

„Nevím, co přinutilo naše nové vládní představitele tuto schůzku utajit a zveřejnit ji až téměř po 14 dnech. Rozhodně by však měli zvažovat své kontakty nebo je alespoň konzultovat s ministrem zahraničí. Se sudetskými Němci spíše nežli vědu a výzkum by mohl ministr Bělobrádek řešit dějiny naší republiky,“ uvedl Kováčik.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…