Komunisté dnes zvolí nové vedení, sjezd navštíví prezident Zeman

21.04.2018 6:31

Komunisté dnes v Nymburku zvolí nové vedení a prodiskutují postoj k spolupráci v vládním hnutím ANO. Předseda Vojtěch Filip, který dal stejně jako celé předsednictvo funkci k dispozici po hlubokém neúspěchu v podzimních volbách, bude funkci obhajovat v souboji s devíti dalšími kandidáty. Mezi relevantní vyzyvatele dosavadního předsedy patří dosavadní místopředseda a Filipův dlouhodobý oponent Josef Skála či europoslankyně Kateřina Konečná. Nominace do funkcí místopředsedů získalo víc než 25 kandidátů.

Komunisté dnes zvolí nové vedení, sjezd navštíví prezident Zeman
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Vedle mimořádných voleb bude sjezd řešit i postoj k vznikající vládě ANO, kterou vyjednavači KSČM slíbili tiše podpořit. Očekávání vzbuzuje také dopolední projev prezidenta Miloše Zemana. Jeho kritici připomínají, že to bude poprvé po sametové revoluci v roce 1989, kdy hlava státu promluví na sjezdu strany, která navazuje na někdejší KSČ a jejíž někteří členové zpochybňují utlačovatelskou roli komunistů v druhé polovině minulého století.

Jednodenní sjezd se odehraje za dohledu policie, a to nejen kvůli účasti prezidenta na jeho dopolední části. Na poledne svolali před místo sjezdu, Obecní dům v Nymburku, demonstraci odpůrci KSČM. Sejít se jich tam mají stovky až tisíce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…