Komunisté na Ukrajině nesmí do krajských voleb. Dostali zákaz

24.07.2015 17:11

Ukrajina zakázala účast komunistických stran v krajských volbách. Rozhodnutí učinil ukrajinský ministr spravedlnosti Pavlo Petrenko, který má v plánu zakázat komunistické strany úplně. Informuje o tom Rádio Svobodná Evropa.

Komunisté na Ukrajině nesmí do krajských voleb. Dostali zákaz
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Novým zákonem byla komunistickým stranám Ukrajiny zakázána účast v krajských volbách. Nyní se tedy Komunistická strana Ukrajiny, Komunistická strana ukrajinských dělníků a rolníků a Reformovaná komunistická strana Ukrajiny nemohou účastnit říjnových voleb.

Petrenko zároveň plánuje zakázat komunistické strany úplně, čehož chce dosáhnout skrze soudní proces.

Komunistická strana Ukrajiny měla docela velkou podporu, v parlamentních volbách roku 2012 získala 13% hlasů, od té doby však její popularita prudce klesla, hlavně díky jejich podpoře proruského exprezidenta Viktora Janukovyče, který nyní žije v Rusku.

V parlamentních volbách v roce 2014 už Komunistická strana získala méně než 4% hlasů.

V dubnu na Ukrajině přijali několik zákonů, které zakazují použivání symbolů sovětské éry a odsuzují komunismus jako ideologii.

Předseda Komunistické strany Ukrajiny Petro Symonenko se však nechal slyšet, že i přes veškeré zákazy z rozhodnutí ministerstva se jeho strana plánuje voleb zúčastnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…