Komunisté navrhli seškrtat peníze neziskovkám. A ozval se řev, také z europarlamentu

02.04.2020 22:30

Komunisté podali návrh zákona, podle nějž by měly peníze od státu dostávat ty neziskové organizace, které prosazují pouze státní politiku a nekritizují vládu. Jejich nápad se ocitl pod palbou ostré kritiky nejen od zástupců opozice, informuje Info.cz.

Komunisté navrhli seškrtat peníze neziskovkám. A ozval se řev, také z europarlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

„Nebudou se poskytovat dotace na to, aby někdo rozvracel stát, aby stát zaplatil skupinu nátlaku, která bude bojovat proti státnímu zřízení,“ citovaly Seznam Zprávy vyjádření předsedy KSČM ke zmíněnému návrhu.

V kontextu s tím vyvstávají otázky, proč s návrhem komunisté přicházejí právě v době koronavirové krize. „Zneužívat tuto dobu k podobnému populismu je něco na způsob praktik obchodních šmejdů. Bohužel tím současní komunisté a jejich spřátelené strany ukazují, kam patří,“ vyjádřil svůj názor místopředseda opoziční KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Zdůraznil, že komunisté se tak rozhodli s podporou SPD a Trikolóry zaútočit na stejné neziskovky, které teď za pár dní ušily miliony roušek. „Starají se o staré lidi a snaží se pomáhat, kde jen mohou,“ připomíná Zdechovský, který se ptá, kdo se pak o staré a nemocné lidi postará.

Stejně to vidí i ředitel Transparency International David Ondráčka: „Je to takové komunistické. Poučit se z krizového vývoje a autoritářů kolem a zaříznout všechny kritiky. Logika je: držte hubu a krok, nebo vás taky můžeme zakázat úplně,“ glosuje nápad komunistů a podotýká, že reakce na epidemii ukazuje, kterak občanská společnost žije a funguje.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…