Komunisté oslaví 1. máj. Akci chystá i pravicová koalice Spolu

01.05.2021 7:20

V Praze se dnes uskuteční několik shromáždění u příležitosti Svátku práce, stejně jako několik protivládních demonstrací.

Komunisté oslaví 1. máj. Akci chystá i pravicová koalice Spolu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Mítink komunistů v Mostě na Prvního máje

Prvomájové oslavy ale budou podobně jako loni výrazně zredukovány kvůli koronavirové epidemii. Komunisté i ODS zrušili své tradiční akce v Praze.

Pražští komunisté se sejdou časně ráno na Střeleckém ostrově u pamětní desky připomínající první dělnickou oslavu Prvního máje z roku 1890. Na témže místě od 10:00 pořádá shromáždění poslanec Lubomír Volný, jeho blok počítá s až 500 účastníky.

Koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) na Petříně místo tradičního setkání představí pražskou kandidátku a programové priority pro podzimní sněmovní volby.

Na Letné se má od 13:00 konat protivládní demonstrace s až 1000 lidmi. Z Letenské pláně na Klárov by pak měl vyrazit ve 14:30 průvod na podporu dodržování občanských svobod. Menší akci plánuje iniciativa Chcípl PES, která protestuje proti přístupu vlády k řešení pandemie. Občany zve na prvomájovou procházku od stanice lanovky Újezd k zastávce Petřín.

Podle opatření ministerstva zdravotnictví platí, že se musejí účastníci veřejných shromáždění rozdělit do skupin po nejvýše 20 lidech, a to při zachování rozestupů mezi skupinami alespoň dva metry. Zároveň každý účastník musí mít ochranu dýchacích cest.

 

reklama

autor: čtk

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…