Komunisté srovnávají Okamuru se Sládkem

02.05.2014 10:57

Volební kampaň Úsvitu Tomio Okamury o nepřizpůsobivých balancuje na hraně únosnosti i chápání. Jakoby se začetl do starých materiálů a převzal Sládkovu rétoriku. Poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslava Vostrá takto kritizuje honbu na voliče, kterou Okamura organizuje.

Komunisté srovnávají Okamuru se Sládkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš a Miloslava Vostrá

Každý člověk podle Vostré může vyjádřit svůj názor a v dnešní době cestovat či žít tam, kde chce. Samozřejmě za předpokladu, že splňuje všechny zákonné podmínky. Proto poslankyni děsí Okamurovo „kdo se nepřizpůsobí, ať se odsune“.

Podle Vostré řešením situace nepřizpůsobivých občanů je především v prevenci, ne v zákazech a podivných heslech. „Honba na voliče, kterou Okamura organizuje, pro nás nemusí dopadnout dobře,“ píše Vostrá s tím, že každý jedinec je především člověk a má neodmyslitelná práva. Pokud pak stát zajistí fungující sociální systém a pracovní příležitosti, nebude rozpočet nijak vysáván.

„Velké Okamurovy cíle o usměrňování Evropy správným směrem, kdy sám nedovede upřesnit, jakým to bude, jsou možná dnes nevinné a možná i nebezpečné. A tak nezbývá než konstatovat, přemýšlejme o slovech, která padají z úst politiků v touze po úspěchu v evropských volbách,“ míní komunistická poslankyně. „Jako kdyby se začetl do starých materiálů a převzal Sládkovu rétoriku,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…