Komunistická poslankyně přirovnala Nečase s Kalouskem k Bil'akovi. Také prý vydali zemi cizí mocnosti

13.02.2014 17:56

Komunistická poslankyně Kateřina Konečná ve čtvrtečním Radiožurnálu přirovnala expremiéra Petra Nečase a bývalého ministra financí Miroslava Kalouska k Vasilu Biľakovi. Všichni tři podle ní zradili svůj národ. Nečas s Kalouskem tím, že prosadili církevní restituce.

Komunistická poslankyně přirovnala Nečase s Kalouskem k Bil'akovi. Také prý vydali zemi cizí mocnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

„Biľak byl zrádce, ale stejně tak doufám, že historie začne hodnotit jako zrádce i Nečase a Kalouska za to, že odevzdali část českého území cizímu státu,“ řekla v souvislosti s vrácením majetku katolické církvi. „Oni národ zradili. Biľak byl stejný zrádce jako Nečas a Kalousek,“ dodala. Biľaka zase zkritizovala za to, že znesvětil myšlenku demokratického socialismu.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Všechno je o penězích

Zklamala ji i rozprava poslanců nad návrhem KSČM, aby se do názvu svátku 17. listopadu vrátila připomínka dne studentstva. Sněmovna návrh smetla ze stolu. „Ukázalo se, že debata nebyla vůbec věcná. Mnoho poslanců návrh zákona vůbec nečetlo a odmítli ho jenom proto, že ho navrhují komunisté. Já jsem doufala, že se to změní, když přišlo tolik nových lidí a subjektů, ale některé zlozvyky se lidé naučí rychle,“ postěžovala si.

A zkritizovala novou koaliční vládu za to, že se nedokázala předem dohodnout na daních a že stále neřekla, kde na své plány hodlá vzít peníze. „Pro nás je to programové prohlášení spíše proklamací. Nevidíme tam to bé, tedy kde vezmou peníze. Ministr financí a premiér si hlavně musí naplánovat své výdaje, ještě když toho tolik slibují. Všechno je o penězích,“ prohlásila Konečná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…