Komunistické čistky jsou zpátky, varuje Džamila Stehlíková před tím, co se prý stalo v kraji rudého hejtmana

24.06.2017 21:10

Bývalá ministryně a členka Strany zelených Džamila Stehlíková se na svém facebookovém profilu vyjádřila ze svých obav z komunistických čistek v Ústeckém kraji.

Komunistické čistky jsou zpátky, varuje Džamila Stehlíková před tím, co se prý stalo v kraji rudého hejtmana
Foto: wikipedia.org
Popisek: Džamila Stehlíková

„Komunistické čistky jsou zpátky, zatím jen v Ústeckém kraji, kde vládne bolševický hejtman Oldřich Bubeníček. Odvolání ředitele Oblastního muzea v Chomutově Stanislava Děda je pomstou v duchu normalizace ze strany krajské rady ovládané komunisty,“ míní Stehlíková.

O Dědovi pak hovoří jako o muži, jenž se zapsal do dějin nejen Chomutovska tematickými výstavami z předválečné historie kraje, péčí o německé hroby, spoluprací se sudetoněmeckými krajanskými sdruženími.

„Poslední kapkou bylo letošní vyvěšení tibetské vlajky,“ domnívá se Stehlíková. 

„Odůvodněním komunistické čistky je to, že se ‚Ústecký kraj chce do budoucna v tomto segmentu kultury ubírat jiným směrem, podobně jako u dalších muzeí ve správě kraje‘. Zřejmě půjde o dějiny revolučního hnití i komunistické strany v regionu,“ uzavřela.

Celý komentář Džamily Stehlíkové:

Komunistické čistky jsou zpátky, zatím jen v Ústeckém kraji, kde vládne bolševický hejtman Oldřich Bubeníček. Odvolání ředitele Oblastního muzea v Chomutově Stanislava Děda je pomstou v duchu normalizace ze strany krajské rady, ovládané komunisty.

Stanislav Děd se zapsal do dějin nejen Chomutovska tematickými výstavami z předválečné historie kraje, péčí o německé hroby, spoluprací se sudetoněmeckými krajanskými sdruženími. Poslední kapkou bylo letošní vyvěšení tibetské vlajky.

Odůvodněním komunistické čistky je to, že se "Ústecký kraj chce do budoucna v tomto segmentu kultury ubírat jiným směrem, podobně jako u dalších muzeí ve správě kraje". Zřejmě půjde o dějiny revolučního hnití i komunistické strany v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…