Komunistický europoslanec se vysmál Babišovi: Bude to Homer Simpson českých financí

24.01.2014 16:17

Andrej Babiš se pravděpodobně stane ministrem financí. To se však nelíbí europoslanci Miloslavu Ransdorfovi. Podle něj Babiš nemá o oblasti „ani páru“ a bude na úřadu vypadat spíš jako kreslená postava ze seriálu Simpsonovi Homer.

Komunistický europoslanec se vysmál Babišovi: Bude to Homer Simpson českých financí
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Náš ministr financí je zatím mediální miláček. Že se vyjadřuje ryzí federálštinou, je vcelku nedůležité. Daleko podstatnější je to, že mluví o něčem a zodpovídá za něco, co je pro náš stát klíčové, ale o čem nemá ani páru. Jinak by nemohl prohlásit, že státní finanční rezervy by nechal v péči jakési blíže neurčené agentury (!), a kdyby bylo nejhůř, sáhne na rezervy České národní banky. On snad netuší, že k tomu nemá žádnou pravomoc,“ děsí se ve svém tiskovém prohlášení Miloslav Ransdorf.

Celá glosa eurroposlance Ransdorfa ZDE.

„Jeho zmatené povídání o všem možném, včetně toho, jaké ztráty mají jeho podniky a jak na ně doplácí, navozuje asociaci s jedním starým židovským vtipem: Kohn běduje, že na svém obchodu strašně prodělává. Roubíček se ho ptá, tak proč ho neprodají, proč se toho podniku nezbaví? Kohn se rozčílí: Zbláznili se, Roubíček? Z čeho bych pak žil? To jen tak na okraj, abych tak zdráv byl,“ cituje vtip.

Pouští se do šéfa hnutí ANO ale ještě dál. Přirovnává ho nakonec k postavě z kresleného seriálu. „Podle mne Andrej Babiš díky svým evidentním neznalostem struktury veřejných financí kandiduje v Sobotkově vládě na roli Homera Simpsona,“ míní Ransdorf a hned vysvětluje důvod.

„Homer v jaderné elektrárně rozpočítává tlačítka: Enyky benyky kliky bé, který čudlík to asi bude. Odpovědí byl výbuch elektrárny. V našem případě by nevybuchla elektrárna, ale státní finance,“ uzavírá europoslanec za KSČM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…