Komunistický premiér Štrougal slavil devadesátku. A dorazil prý i jeden velmi nečekaný host

23.10.2014 9:15

Bývalý komunistický premiér Lubomír Štrougal slavil v úterý v Praze devadesáté narozeniny. Na party do prestižního klubu za ním dorazilo nejen několik ministrů z jeho vlád a dalších soudruhů, ale rovněž šéfka Nadace Charty 77. To prý mnohé velmi překvapilo.

Komunistický premiér Štrougal slavil devadesátku. A dorazil prý i jeden velmi nečekaný host
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Štrougal na autogramiádě

Štrougal, který působil ve funkci premiéra rekordních osmnáct let, se ve zdraví a plné síle dožil devadesátky, kterou oslavoval v luxusním klubu v pražských Holešovicích, který televizní diváci znají z talk show Marka Ebena Na plovárně, jež se tam pravidelně natáčí. Jinak není běžně přístupný veřejnosti.

Jak zdokumentoval deník Blesk, Štrougal dorazil na svou oslavu taxíkem v půl páté odpoledne společně s manželkou Miloslavou. Popřát mu přišla řada jeho ministrů - například Vlastimil Ehrenberger, který ve Štrougalových vládách šéfoval palivům a energetice, nebo Miroslav Toman, exministr zemědělství. Otce současného předsedy zemědělské komory (a již rovněž exministra zemědělství) podle Blesku přivezl do Holešovic luxusní mercedes.

Trochu jako zjevení ale prý na večírku zapůsobila Božena Jirků. Ta je totiž ředitelkou Konta Bariéry - Nadace Charty 77. Právě ta přitom od sedmdesátých let podporovala disidenty, kteří bojovali proti režimu, jehož byli Štrougal a jeho ministři pevnou součástí.

„Manžel psal s panem Štrougalem paměti, tak jsme ho přišli pozdravit,“ prozradila Jirků s dárkem v ruce. Blesk však dodává, že ani sama Jirků, která dnes vystupuje za chartovní nadaci, za minulého režimu rohodně nepatřila k disidentům. Působila v Československé televizi v pozici vedoucí dopisového oddělení a v pořadu Nad dopisy diváků se objevovala dokonce i na obrazovce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…