Komunistický sjezd se rozjíždí. Řeší se otázka, kolik bude místopředsedů

14.05.2016 11:31

Komunisté budou na dnes zahájeném sjezdu v pražském TOP Hotelu mimo jiné diskutovat o rozšíření počtu řadových místopředsedů ze dvou na tři a o upřesnění pracovní náplně jednotlivých členů vedení. Šéf poslaneckého klubu strany Pavel Kováčik přinesl návrh připravený dosavadním vedením strany, aby nový předseda zodpovídal za zahraniční politiku KSČM a stínovou vládu. První místopředseda by se měl věnovat řízení strany. Řadoví místopředsedové pak ideologické práci, přípravě voleb a ekonomice a hospodářství strany.

Komunistický sjezd se rozjíždí. Řeší se otázka, kolik bude místopředsedů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Dosud měla KSČM pouze dva řadové místopředsedy. Vzhledem k tomu, že nově by měli být voleni místopředsedové s přesnou náplní práce, padl na sjezdu návrh, aby je volil až později ústřední výbor. Návrh ale neprošel.

Volit začnou delegáti sjezdu, kterých je 356, vpodvečer. Obhajovat předsednické křeslo bude Vojtěch Filip. Jeho protikandidáty budou pražský zastupitel Ivan Hrůza a bývalý místopředseda ÚV KSČM Josef Skála. Vnitrostraničtí Filipovi kritici by si přáli, aby strana směřovala více doleva než za jeho působení.

Obhájit svou funkci bude dnes večer chtít také první místopředseda KSČM Petr Šimůnek. Jeho protikandidáty budou europoslanec Jaromír Kohlíček a jihočeský zastupitel Petr Braný. Na posty dalších dvou místopředsedů je podáno 13 návrhů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…