Komunistka jdoucí do eurovoleb: V EU se o lidských osudech rozhoduje i skrytě

16.02.2014 17:40

Kateřina Konečná, zástupkyně komunistické strany v Poslanecké sněmovně, hodlá podle svého vyjádření „usilovat o změny, které pomohou České republice“. Podle ní totiž v Evropské unii vládne demokratický deficit a o lidských osudech je rozhodováno nejen bez jejich účasti, ale i skrytě.

Komunistka jdoucí do eurovoleb: V EU se o lidských osudech rozhoduje i skrytě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

„Evropská unie v současné době bohužel trpí výrazným demokratickým deficitem. Ovládá ji eurobyrokracie, která jedná o osudech lidí za zavřenými dveřmi,“ píše poslankyně Konečná ve svém prohlášení. „Chci, aby Evropský parlament byl silnou demokratickou institucí, ve které budou zasedat zástupci národních států, kteří budou hledat a prosazovat společné cíle, především ve prospěch občanů země, kterou zastupují,“ dodává.

Podle ní není možné, aby o budoucnosti Evropy rozhodovali nevolení a neodpovědní úředníci. Naopak, pro přijmutí důležitých rozhodnutí je klíčový mandát od občanů. „Budoucnost EU musí vzejít i z diskuze zástupců volených občany v debatách s lidmi, nikoliv ze zahlcujícího přívalu direktivních evropských směrnic,“ upřesňuje Kateřina Konečná.

Zároveň volá po jednotném postupu europoslanců zastupujících naši republiku. „Chci, aby všichni zástupci ČR v Evropském parlamentu překonali ideologický pohled a snažili se nalézt společné stanovisko k jednotlivým věcem. Budu usilovat o to, aby vedle demokratizace zněl v Bruselu společný silný hlas zástupců naší země v její prospěch,“ píše dále.

Zároveň odmítá rozpuštění našeho státu v eurounijním moři, jak píše doslova. Komunistka Kateřina Konečná přitom již dříve tvrdila, že „projekt Evropské unie je de facto projektem socialistickým“. Zároveň hodlá demokratickou cestou dosáhnout „demokratického socialismu“.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…