Komunistka pálí do lidovců kvůli sudetským Němcům: Herman je provokatér!

22.07.2017 16:07

Komunistka Monika Hoření se ve stranických Haló novinách ještě jednou vrátila k návštěvě ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) a tvrdě ho za to zkritizovala. Schytal to i šéf lidovců Pavel Bělobrádek.

Komunistka pálí do lidovců kvůli sudetským Němcům: Herman je provokatér!
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Česká republika si letos připomněla 75. výročí hrdinského činu výsadkářů Jozefa Gabčíka a Jana Kubiše, kteří ze světa odstranili jednoho z největších nacistických zločinců Reinharda Heydricha. Za svůj čin bohužel hrdinové zaplatili životem. Pravoslavný chrám svatých Cyrila a Metoděje v Resslově ulici se stal posledním místem jejich hrdinského boje.

Tohle všechno čtenářům připomíná komunistka Monika Hoření. Připomíná také, že na řádění nacistů v naší zemi měli podíl i sudetští Němci. A za potomky těchto sudetských Němců dnes jezdí předseda lidovců Pavel Bělobrádek a ministr kultury Daniel Herman z téže strany.

Celý článek naleznete zde

„Bělobrádkovi přišlo normální postát s úsměvem v Resslovce u chrámu, když předtím zajel za ‚milým krajanem‘ Posseltem a obdaroval ho náchodským pivem; a po sudetoněmecké štaci se ještě zúčastnil piety v Ležákách. To Herman je ještě větší provokatér. Týden po opakované návštěvě sjezdu landsmanšaftu se klaněl u hrobu lidických mužů...“ píše komunistka.

i Hořejší uznává, že někteří sudetští němci bojovali proti nacistům a to i se zbraní v ruce. Pokud ovšem skutečně proti nacistům bojovali, podle komunistky nemuseli odcházet z Československa. A pokud z něj už odešli, učinili tak prý dobrovolně i se svými majetky, takže se nemusí cítit poškozeni.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…