Komunistka si kopla do Nečase. Pak poslala vzkaz kolegům

30.12.2013 14:45

Místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá zkritizovala bývalou vládu premiéra Petra Nečase a její sociální politiku. Jedním z hlavních úkolů nové vlády by podle ní měla být valorizace penzí. K Novému roku se totiž zvýší jen o 45 korun.

Komunistka si kopla do Nečase. Pak poslala vzkaz kolegům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

„Bývalá pravicová vláda Petra Nečase stačila ještě nechat pod stromečkem občanům pobírajícím starobní důchod dárek,“ píše Vostrá. „Dárek však spíše urážlivý. Každý důchodce, který si nechá zasílat starobní důchod rovnou na bankovní účet, dostal do své schránky dopis s oznámením. S oznámením, že se mu slavnostně zvyšuje od ledna důchod, a to v průměru o 45 korun,“ dodává.

Drzost Nečasovy vlády

Zásadně nesouhlasí s tím, že se snižovala valorizace penzí a současně se zvyšovaly daně. „Považuji opravdu za drzost způsob, jakým vláda krátila prostředky na valorizace penzí, kdy zároveň zvyšovala daně na věci základní potřeby. Valorizace důchodů na důstojnou úroveň, která bude reflektovat zdražování v posledních letech, by měla být zásadním úkolem nové vlády,“ soudí Vostrá.

Způsob, jakým se stát dokáže postarat o penzisty, je podle ní měřítkem jeho kvality. „Proto nyní, již příliš dlouho po volbách, od kterých uběhlo přes dva měsíce, čekáme, co skutečně předvede vláda ČSSD, ANO a lidovců. Představitelé stran by měli co nejrychleji ukončit mocenské půtky ohledně rezortů a začít pracovat, jak slibovali,“ vyzývá politiky komunistka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…