Koňáček, popelníček a hezká slečna. Režisér popsal, jak natáčel kampaň se Zemanem

02.02.2013 13:36

Režisér a kameraman Tomáš Kudrna, který měl možnost točit v dění ve volebních týmech Miloše Zemana (SPOZ), Karla Schwarzenberga (TOP 09) nebo Jana Fischera, má za to, že první přímá volba prezidenta byla tak trochu komedie. V rozhovoru pro sobotní MF Dnes ale také prozrazuje, kolik toho vypil příští český prezident Miloš Zeman (SPOZ) nebo jak pracoval s pochybnými zdroji.

Koňáček, popelníček a hezká slečna. Režisér popsal, jak natáčel kampaň se Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman zpívá státní hymnu

Kundra chtěl spolu s dalšími spolupracovníky zachytit zákulisní dění první české přímé volby prezidenta. Karel Schwarzenberg se prý k filmařům choval vstřícně a na nic si nehrál, Vladimír Franz byl za kamerami vtipnější než před nimi a konečný vítěz Miloš Zeman se rád díval na hezké slečny.

Sklenička, popelníček a hezké ženy

"U Miloše Zemana jsem pozoroval hlavně jeho zálibu v alkoholu, kdy ztrácel určitou sebekontrolu. Když jsme s ním natáčeli třeba třikrát během jednoho dne, tak jsme viděli, jak alkoholovou hladinu neustále udržuje: dopoledne na diskusi Zlatá koruna vypil dvakrát dvě deci vína, pak přišel třeba do Českého rozhlasu, kde už mu pan ředitel naléval koňáček a Miloš Zeman mu říká: 'Pokud už je teď za chvíli přímý přenos, já to nemám dopité, takže se sem pak vrátím.' A generální ředitel na to: 'No to já tady ale už bohužel nebudu.' A Zeman: 'To nevadí, ten koňak tady ale bude'," poznamenal prý Zeman.

Kudrna k tomu poznamenává, že na veřejnosti se Zeman snažil vystupovat jako hodný a ke kompromisu ochotný člověk, ale v zákulisí to vypadalo trochu jinak. Nezůstalo jen u objednávání skleniček, často žádal i o popelník či o přítomnost hezké mladé dívky, aby se na ni mohl usmát. Za pozornost stojí i pochybné zdroje, se kterými pracoval Zemanův tým před debatami v médiích. Za tuto práci pak ale Zeman svým spolupracovníkům nevyčinil, nebo přesněji řečeno, neudělal to před filmovým štábem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…