Koncesionáři, plačte. Dalších jeden a čtvrt milionu odešlo agentuře, jejíž čísla s oblibou prezentuje Moravec

01.02.2018 17:27

Naše redakce má k dispozici smlouvy mezi veřejnoprávní Českou televizí a společností, která poskytuje sociologické výzkumy, tedy Kantar TNS. Při letmém náhledu do smluv je vidět, jak štědrá ČT je. Nyní se budeme věnovat smlouvě v hodnotě 1 284 848 bez DPH za výzkum pro potřeby pořadu, která byla uzavřena v únoru minulého roku.

Koncesionáři, plačte. Dalších jeden a čtvrt milionu odešlo agentuře, jejíž čísla s oblibou prezentuje Moravec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

V předešlých dnech jsme již informovali o smlouvě podepsané v červenci minulého roku, kdy si Česká televize objednala výzkum ke sněmovním volbám v hodnotě 820 tisíc korun. Další téměř milion a půl poslala Česká televize společnosti Kantar TNS o pět měsíců později za výzkum pro potřeby pořadů.
 
Tím to rozhodně nekončí. V únoru 2017 si Česká televize objednala další výzkumy pro potřeby pořadu za nemalou částku, konkrétně za 1 284 848 korun. Výzkum byl označen jako Trendy Česka 2017.
 
„Předmětem této smlouvy je závazek poskytovatele provést exkluzivně pro potřeby pořadu ČT sociologické výzkumy vymezené v Příloze č. 1 Smlouvy a dalších pořadů zpravodajského charakteru na programech ČTI a CT24 (dále jen „výzkumy") pro účely přípravy programového obsahu určeného pro vysílání a interpretaci výsledků těchto výzkumů a dodat výsledky výzkumů objednateli,“ stojí ve smlouvě. Zajímavý je ale fakt, že ve smlouvě je začerněno, pro jaký konkrétní pořad ČT výzkumy poslouží. 
 
 
Touto smlouvou samozřejmě nekončíme, brzy přineseme informace z dalších smluv, kdy z veřejnoprávního Rozhlasu a veřejnoprávní ČT vytekly miliony do zmíněné firmy Kantar TNS CZ a MEDIÁN.
 
Co se ČT týká, ta doposud na dotazy naší redakce, které se týkaly výzkumů, neodpověděla.
 
Agenturu Kantar TNS proslavil zejména moderátor Václav Moravec, který její výzkumy často prezentuje v neděli po poledni v rámci svých Otázek.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…