Končí sranda! Bakalův Respekt píše o strachu z „arabáků“ a o nezodpovědných politicích

07.07.2017 14:06

Jaroslav Spurný píše v komentáři pro Respekt.cz, že si čeští politici zahrávají s bezpečností naší země, když odmítají přijmout zákon o kybernetické obraně a ještě se snaží občanům tvrdit, že je v případě ohrožení státu ochrání myslivci, což je naivní představa.

Končí sranda! Bakalův Respekt píše o strachu z „arabáků“ a o nezodpovědných politicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Čeští politici vedou naši zemi do pasti. Na jedné straně znovu a znovu odkládají přijetí zákona o kybernetické obraně, a to v době, kdy aktivita hackerů všeho druhu rozhodně neuvadá, spíše roste. A co se bude dít, až hackeři zaútočí třeba na jadernou elektrárnu Temelín? Nebo jen na dopravní systém velkého českého města? Nastanou nám krušné chvíle. Velký průšvih Česku hrozí ve chvíli, kdy se nějaký kybernetický útočník rozhodne podat si třeba systém sociální správy, který zaručuje výplatu důchodů. Pokud se tento systém zhroutí, budeme mít na triku opravdu velký problém, ale politici se podle Spurného tváří, jako by bylo všechno v pořádku.

Celý komentář naleznete zde.

Podobně je to i s fyzickou obranou našeho území. Ačkoli se Česká republika zavázala platit 2 procenta HDP na svou obranu, už celé roky to nedělá. A podle návrhů rozpočtu na další roky se k tomu Česko nechystá ani v budoucnu. Místo toho, aby se to poslanci pokusili vyřešit, přijali ústavní novelu zákona o právu na obranu země, která je ale podle odborníků k ničemu, protože nijak nemění dosud platné zákony. Jako by snad naše území mohli ochránit třeba myslivci, o nichž se v souvislosti s novelou často mluvilo.

„Tady už končí sranda. Do Česka se zásluhou dezinformačních webů vloudil strach z „arabáků“, kteří pro českou kotlinu v tento okamžik znamenají menší riziko než desítka neodpovědných řidičů, které jsem potkal ve středu během třicetikilometrové cesty po dálnici D1. Skutečné nebezpečí je na kybernetické síti a v pohrdání, které si svým přístupem k armádě vysloužíme v okolí (pozor, tahle skepse se netýká několika tisícovek tuzemských špičkových, dobře vycvičených a odvážných vojáků). A když pak přijde opravdový útok, budeme v koncích,“ varuje závěrem Spurný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…