Končíme. Teď už bude klid, vzkázal Babiš podnikatelům

22.01.2017 16:58

Především pravicová TOP 09 a ODS takřka dnes a denně upozorňují na to, že vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) a Andreje Babiše (ANO) nelení a hází podnikatelům pod nohy jeden klacek za druhým. Stačí se podívat na kontrolní hlášení k DPH nebo EET, které připravil ministr financí Babiš, anebo zákaz kouření v restauracích či tzv. pamlskovou vyhlášku, která jde za ČSSD. Babiš podnikatelům slibuje, že teď už budou mít pokoj.

Končíme. Teď už bude klid, vzkázal Babiš podnikatelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Když nastupovala k moci vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD), premiér sliboval, že postaví českou ekonomiku na nohy. Narážel při tom na odpor svého ministra financí, který důrazně odmítal zvyšovat daně. Šéf státní kasy plánoval lépe vybírat daně současné. A ve třetím roce vlády z celkových čtyř skutečně spatřily světlo světa kontrolní hlášení k DPH a elektronická evidence tržeb. Pravicové strany Babišovi zavedení těchto nástrojů vytrvale vyčítají a Babiš teď na sociální síti Facebook slibuje, že podnikatelé už od něj budou mít klid.  

„Mám pro vás docela důležitou zprávu. Kontrolním hlášením a EET to skončilo. Teď už budeme připravovat projekty, abychom podnikatelům hlavně ulehčovali život. V týdnu jsem jim to říkal, když jsem byl v Olomouci na konferenci o EET a při návštěvách majitelů hospod a drobných podnikatelů. Zase jsem se toho od nich spousty dozvěděl,“ prozradil na Facebooku.

Sluší se dodat, že zavedení kontrolního hlášení i EET si ministerstvo financí pochvaluje. Náměstkyně pana ministra Alena Schillerová v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize ohlásila, že díky EET vzrostly meziročně tržby v restauracích o 100 procent. Oznámila také, že díky kontrolnímu hlášení DPH se na daních vybralo o deset miliard víc. Ekonomové taktéž přítomní ve studiu však její čísla zpochybnili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…