Konec. Nebereme uprchlíky, oznámilo Maďarsko a vykašlalo se na dohodu s EU

23.06.2015 19:15

Maďarsko dnes jednostranně pozastavilo platnost azylové dohody, podle které žádost o poskytnutí azylu musí projednat ta země, v níž uprchlík poprvé vstoupí na půdu Evropské unie. V rozhovoru poskytnutém zpravodajskému webu Index a listu Die Presse to řekl mluvčí vlády Zoltán Kovács. Znamená to, že Maďarsko tak ze zemí EU nebude migranty dočasně brát zpět.

Konec. Nebereme uprchlíky, oznámilo Maďarsko a vykašlalo se na dohodu s EU
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Budapešť v poslední době čelí velké vlně migrantů, kteří na jeho území pronikají zejména ze Srbska za pomoci převáděčů. Jen od začátku letošního roku se tak do Maďarska dostalo na 54.000 běženců pocházejících především ze zemí Blízkého východu a ze severu Afriky.

Kovács uvedl, že důvodem pozastavení azylové dohody je "ochránit maďarské zájmy". "Loď je plná," prohlásil v narážce na velký počet ilegálních migrantů, s nímž se jeho země v současné době potýká.

Maďarská vláda minulý týden rovněž oznámila, že na hranicích se Srbskem nechá postavit čtyři metry vysoký a 175 kilometrů dlouhý plot, který by měl pomoci zabránit nekontrolovatelnému pronikání migrantů. Ve středu by ministerstvo vnitra mělo předložit plán realizace tohoto záměru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…