Konec. Odsun Sobotky. Mafie. Uzavřená schůze. Drtivé ohlasy na finanční problémy ČSSD kvůli Altnerovi

18.04.2016 12:21

Spor mezi právníkem Zdeňkem Altnerem a ČSSD narůstá. Poté, co Altner vysoudil více než 300 milionů korun a sociální demokracie je odmítá zaplatit, dnes Altner přitvrdil. Požádal o obstavení peněz sociální demokracie na jejích účtech.

Konec. Odsun Sobotky. Mafie. Uzavřená schůze. Drtivé ohlasy na finanční problémy ČSSD kvůli Altnerovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Anketa

Na co by se mělo snížit DPH?

25%
2%
hlasovalo: 5817 lidí

„Nic zlého ČSSD nepřeji, klidně bych si vsadil, že mnoha lidem uvnitř strany se tato kauza ve hře o svázání, znehybnění a odsun Bohuslava Sobotky náramně hodí...“ poznamenal bývalý poslanec za ODS Michal Doktor na svém facebookovém profilu. „Co bude pro ČSSD možná až osudově poučné, je příležitost vyzkoušet si správu svých věcí podle zákonů, na kterých má desítky let zásadní podíl,“ dodal.

Vysokoškolský učitel Radim Valenčík, mimo jiné člen ČSSD, k celé kauze rovněž poznamenal své: „Já myslím, že se už hraje jiná hra. Přeměnit dluh na nesplatitelný a definitivně ‚zprivatizovat‘ ČSSD ve prospěch mafiánských struktur, které zaplatí vedlejší cestou vše – volební kampaně, technický a informační servis, místnosti pro ‚sjezdy‘ a jiné akce,“ myslí si. „Budou mít vše pod kontrolou a investice se jim rychle vrátí. Čím větší dluh, tím více kontrolované demokracie, sice ne sociální, zato mafiánské,“ uzavírá s tím, že jde o „krásný konec historické strany“.

Na facebookovém profilu se vyjádřil také exposlanec za ČSSD Pavel Němec, který se se stranou nerozešel v minulosti zrovna v dobrém. „Na poslední poradě s okresními tajemníky v Lidovém domě bylo za účasti místopředsedy Starce a ústředního tajemníka Kuciána řečeno, že ke snížení úvazků tajemníků dojde nyní a pak znovu k počátku roku 2017,“ napsal Němec. Zmínil také informaci, že ve volební kampani prý budou muset všichni pracovat na 200 %, bez ohledu na úvazek. „Není to vykořisťování? Co to je za chování vůči zaměstnancům?“ dodal Němec.

A nechybí ani vyjádření amerického novináře žijícího v Česku. „ČSSD oficiálně překročila Rubikon,“ píše Erik Best s tím, že ze strany, která diskrétně obchází a bagatelizuje pravidla, se oficiálně stala strana, která v celostátní televizi otevřeně přiznává, že se nemíní řídit právním řádem. 

Původní text ZDE.

„Až do poloviny minulého týdne bylo možné říkat, že ČSSD pouze dává občanům špatný příklad toho, jak se mají chovat. Po čtvrtečním televizním vystoupení ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka a včerejší účasti premiéra Bohuslava Sobotky v diskusním pořadu Partie to už není přesné. ČSSD místo toho vysílá signál, že lidé se tak chovat nesmějí. To může ze své pozice autority pouze ČSSD,“ konstatuje Best. A vnímá i paralelu s chováním KSČM od roku 1946. „Až budete uvažovat nad tímto srovnáním, mějte na paměti, že ČSSD se tak chová v době klidu. Jak se bude chovat v krizi?“ ptá se závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…