Konec handrkování. Překonejme to a 20. ledna uvedeme do úřadu vítěze, říká nekompromisně Biden

10.11.2020 22:22

Vítězný prezidentský kandidát Joe Biden se domnívá, že předání moci ve Spojených státech nic nezastaví. Uvádí, že na postoji odcházejícího prezidenta Donalda Trumpa nezáleží. Píše to server Novinky.cz.

Konec handrkování. Překonejme to a 20. ledna uvedeme do úřadu vítěze, říká nekompromisně Biden
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezidentští kandidáti Donald Trump a Joe Biden

Joe Biden chce podle svých slov rozhodnout o složení aspoň části budoucí vlády do Dne díkuvzdání, což je 26. listopad. Podle něj je tak předání moci v běhu, a to i přes neochotu prezidenta Donalda Trumpa uznat volební výsledek. Podle demokrata Bidena předání moci zkrátka nic nezastaví. 

Biden dnes při odpovědích na otázky novinářů mimo jiné řekl, že je nepříjemností, že současná hlava státu výsledky voleb neuznala. Podle něj by bylo dobré, kdyby Trump v této otázce ustoupil, ale není to nezbytné. 

Biden má v blízké době jednat s vůdcem senátní republikánské většiny Mitchem McConnellem, který v současné době podporuje snahy Donalda Trumpa objasnit údajné volební nesrovnalosti. Narušení předávání moci ze strany Trumpa však neočekává.

„Domnívám se, že bychom měli skoncovat s handrkováním. Překonáme toto období a 20. ledna 2021 uvedeme do úřadu vítěze,“ uvedl McConnell.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…