Konec hlasité televizní reklamě, Senát může rozhodnout

26.10.2012 6:30

Senát dnes rozhodne o zákazu vysílání hlasité reklamy v televizích, kterou nejspíš schválí. Na programu má také vytvoření Státního pozemkového úřadu, který má mimo jiné nahradit Pozemkový fond.

Konec hlasité televizní reklamě, Senát může rozhodnout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

Senátní zemědělský výbor totiž doporučil fungování nové instituce spustit až od přespříštího roku, tedy o rok později oproti plánu vlády.

Předseda výboru Jan Hajda (ČSSD) zdůvodnil odklad tím, že není v lidských silách do konce letošního roku změnu řádně zavést. Argumentoval problémy, které na přelomu loňského a letošního roku přinesla změna výplaty sociálních dávek. Podle ministra zemědělství Petra Bendla (ODS) by ale odklad znamenal jen ztrátu čtvrt miliardy korun, kterou by rozpočet jinak ušetřil na administrativních nákladech.

Konec hlasité reklamě od příštího roku

Novela, která televizím zakáže vysílat reklamu hlasitěji než ostatní pořady, by měla platit zhruba od poloviny příštího roku. Za porušení zákazu by hrozila pokuta až pět milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …