Konec, jde pryč. Fotbalová legenda neunesla rasismus. Nechtějte vědět, co zažila

26.03.2021 17:00

Slavný francouzský fotbalista Thierry Henry odchází ze sociálních sítí a volá po jejich regulaci. Prý kvůli rasismu. Musí zde podle něj existovat nějaká odpovědnost. Sám prý kdysi čelil útokům. Byl označen dokonce za „černé hovno“.

Konec, jde pryč. Fotbalová legenda neunesla rasismus. Nechtějte vědět, co zažila
Foto: Repro Facebook
Popisek: Francouzský fotbalista, v současnosti trenér MontrealuThierry Henry

„Od zítřejšího rána se stahuji ze sociálních sítí, dokud lidé, kteří jsou u moci, nebudou regulovat své platformy se stejnou energií a dravostí, jako to v současné době dělají, když porušujete autorská práva,“ informoval v pátek fotbalista na svém Facebooku.

„Samotný objem rasismu, šikany a psychického týrání jednotlivců je příliš toxický, než aby byl ignorován. MUSÍ existovat určitá odpovědnost. Je příliš snadné vytvořit si účet, používat jej k šikanování a obtěžování bez následků a stále zůstat v anonymitě,“ uvedl.

„Dokud se to nezmění, deaktivuji své účty na všech sociálních platformách. Doufám, že se to stane brzy.“ zakončil svůj výlev fotbalista

Francouz Henry během své kariéry působil v týmech AS Monaco, Juventusu, Arsenalu, Barcelony a New York Red Bulls. Reprezentoval francouzský národní tým, s nímž vyhrál mistrovství světa 1998 a mistrovství Evropy 2000. Jako trenér pak působil v Arsenalu, Belgii, Monacu či Montrealu.

Během své kariéry se Thierry Henry prý také stal terčem rasistických útoků. Nejhorším incidentem směřujícím na jeho osobu údajně byl ten z roku 2004, kdy při tréninku španělské fotbalové reprezentace zachytila španělská televize trenéra Luise Aragonése, jak Henryho označil za „černé hovno“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…