Konec legrace: Výzva k povstání proti Babišovi se Zemanem. Natvrdo, od vlivného muže

01.11.2017 8:37

K současným povolebním vyjednáváním se vyjádřili na svých facebookových profilech i mnozí komentátoři. Jakub Horák se například zamyslel nad tím, že by bylo možné neposlouchat vládu. A Petr Kamberský se vysmál všem, kteří hovoří o tunelování demokracie.

Konec legrace: Výzva k povstání proti Babišovi se Zemanem. Natvrdo, od vlivného muže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Ono to je jednoduchý. Pokud tu bude vládnout vláda, kterou neschválí Parlament, tak my tu vládu nemusíme poslouchat, protože to žádná vláda není. Co všechno v sobě zahrnuje ‚neposlouchat vládu‘, to se vyjasní postupně. Když může kreativně Ústavu vykládat Emzák, proč by nemohli občani,“ podotkl spisovatel, marketér a volební manažer Pirátů Jakub Horák na svém facebookovém profilu. 

Anketa

Kdybyste byli prezident, vyžadovali byste od Babiše 101 hlasů, jako chtěl Zeman kdysi po Němcové?

hlasovalo: 9315 lidí

Jeho slova pak okomentoval velmi stručně glosátor Petr Paulczynski. „Dobrý postřeh,“ uvedl.

„Každopádně Andrejův plán, že ve své vládě bude plnit program úplně všech stran, je výbornej a téměř dosahuje ambicí Gottwaldovy Národní fronty,“ dodal Horák.

Bývalý spolupracovník Mirka Topolánka Martin Schmarcz k tomu přidal svůj velmi ironický komentář: „Hindenburg podepsal Hitlerovi zmocňovací zákon a příští rok umřel...“

„Víte, co se mi líbí? Všechno, co zastaví či zablokuje vítěze demokratických voleb (těch prezidentských i těch parlamentních), je ze své podstaty demokratické. Zatímco všechno, co zatím zcela v souladu s Ústavou i ústavními zvyklostmi dělají vítězové voleb, je tunelování demokracie,“ konstatoval se smíchem komentátor Petr Kamberský. „Abychom si rozuměli: vůbec nehejtuju Miroslava Kalouska, že se pokouší Andreji Babišovi zatápět, to je zcela cajk. Ale hejtuju lidi, pro něž je menšinová vláda ‚tunelování demokracie‘, ale tohle jim přijde úplně super nápad,“ sdělil Kamberský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…